Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Măslinele, noile „diamante“ pentru românii din Spania: Fermierii, terorizați de furturile pe bandă rulantă
WhatsApp
Garda Civilă din Jaén cercetează 12 inculpați printre care și români, ca presupuși autori de furturi de măsline, comise în luna ianuarie în municipiile Baeza, Arjona, Arroyo del Ojanco, Begíjar, Úbeda, Jódar, Cazorla și Alcalá la Real.
Spania. Români, cercetați pentru furtul de măsline. Fermierii, ținta hoților în perioada campaniilor de recoltare

Cercetările au fost efectuate de diferitele echipe de anchetatori, al căror obiectiv principal este prevenirea furturilor din unitățile agricole și zootehnice din mediul rural.

Pe 3 ianuarie, un locuitor de 57 de ani din Villanueva de las Torres (Granada) a fost acuzat de un furt de măsline din zona cunoscută sub numele de El Molar, din Cazorla. O zi mai târziu, un bărbat, de 70 de ani, din Jódar, a fost cercetat în calitate de presupus autor al aceleiași infracțiuni, comise în zona Los Bardíos, din municipiul Galduri. În acest caz, măslinele furate au fost găsite la o  moară de ulei din același oraș, relatează  cope.es.

În plus, pe 19 ianuarie, un locuitor de 44 de ani din Úbeda a fost cercetat ca presupus autor al furtului de măsline din zona cunoscut sub numele de Casa Gómez, în municipiul Ubet. A doua zi, un locuitor de 47 de ani, din Baeza a fost acuzat de un furt de măsline de la ferma Callejuelas, din raionul Baeza.

 

Spania. Români, cercetați pentru furtul de măsline. Fermierii, ținta hoților în perioada campaniilor de recoltare

 

Pe 23 ianuarie, alți trei locuitori din Begíjar și unul din Linares, în vârstă de 18, 21, 22 și, respectiv, 23 de ani, au fost cercetați ca presupuși autori ai infracțiunii de furt de măsline într-o fermă, situată pe Camino de Córdoba, în municipiu Begíjar.

Trei zile mai târziu, un locuitor, de 72 de ani, din Arjona a fost acuzat de furt de măsline de la ferma Cortijo Ardón, din cartierul Arjonero. Ulterior, pe  27 ianuarie,  un locuitor, de 28 de ani, din Beas de Segura, în calitate de presupus autor a două infracțiuni de furt din două ferme din Arroyo del Ojanco, a fost cercetat pentru aceleași fapte.

Ultimii anchetați sunt doi bărbați, de 25 de ani, de naționalitate română, care,pe 29 ianuarie, au fost interceptați de o patrulă a Gărzii Civile de Securitate Cetățeană, în timp ce transportau măsline fără a putea face dovada originii lor legale.

Garda Civilă a explicat că aceste investigații „sunt rezultatul inspecțiilor și procedurilor continue” pe care anchetatorii le derulează cu ocazia campaniei de recoltare a măslinelor 2021-2022 în provincia Jaén. Oamenii legii spun că, în această situație,  colaborarea fermierilor „este esențială” pentru descoperirea acestor fapte penale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel