Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mario Draghi: „Opriți starea de urgență din 31 martie”. Lista măsurilor de relaxare în Italia de la 1 aprilie
WhatsApp
Premierul Italiei, Mario Draghi, a anunțat astăzi că Guvernul nu mai dorește să prelungească starea de urgență în țară după data de 31 martie. „Opriți starea de urgență din 31 martie. Scopul este să redeschidem totul cât mai curând posibil”.

„Vreau să vă anunț că intenția Guvernului este să nu prelungească starea de urgență după data de 31 martie. De atunci, sistemul zonelor colorate nu va mai fi în vigoare. Școlile vor rămâne mereu deschise, iar carantinele vor fi eliminate. Obligația de a purta măști în aer liber va înceta peste tot”, a precizat astăzi Mario Draghi.

„Vom pune capăt, treptat, obligației de utilizare a certificatului verde, începând cu activități în aer liber – inclusiv târguri, activități sportive, petreceri și spectacole. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situația pandemiei, gata să intervenim în cazul unei reapariții. Dar scopul nostru este să ne redeschidem complet, cât mai curând posibil”, a completat premierul Italiei.

 

De la 1 aprilie, Italia spune treptat adio restricțiilor

 

De la 1 aprilie, cetățenii din Italia pot spune adio treptat restricțiilor. Odată cu încetarea stării de urgență, se va putea reveni terase, baruri și restaurante fără permis verde. Același regim - mai multă libertate în aer liber, mai multă precauție în interior - pentru activitățile sportive.

Sfârșitul stării de urgență, pe 31 martie, se apropie. Și Guvernul din Italia se pregătește pentru o serie de măsuri de relaxare progresive.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat, de fapt, o ordonanță care extinde aceleași reguli care se aplică țărilor UE și călătorilor care sosesc din țări non-UE. Așa că s-a oprit carantina și testarea pentru cei care sunt vaccinați: de la 1 martie, pentru a intra în Italia va fi suficient Green pass-ul „de bază”, adică certificat de vaccinare sau recuperare după boală, sau teste Covid negativ.

„O binefacere pentru lumea turismului, care așteaptă sărbătorile de Paște ca o primă fereastră a anului 2022 pentru o gură de aer proaspăt”, scriu jurnaliștii italieni.

Decizia lui Speranza a venit la câteva ore după un alt semn de deschidere, de data aceasta de la Bruxelles: miniștrii Afacerilor Europene ai celor 27 de țări au recomandat „ridicarea restricției temporare a călătoriilor neesențiale în Uniune pentru persoanele vaccinate”.

 

Unele măsuri de relaxare au fost deja decise

 

Între timp, unele măsuri de relaxare au fost deja decise zilele trecute, urmând să sosească chiar înainte de 31 martie. Pe 10 martie se va putea reveni pentru a vizita membrii familiei din spital. Tot din 10 martie va fi permis să se consume alimente în cinematografe. Și până la sfârșitul lunii martie stadioanele (acum la 75%) ar trebui să revină la capacitate maximă.

Dar abia de la 1 aprilie, după ce starea de urgență se va încheia, ar trebui să se deschidă scenarii cu adevărat noi, în special în ceea ce privește Green Pass-ul. Cel mai probabil, utilizarea lui va fi limitată treptat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel