Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Maria, mamă a patru copii, devine militar în armata română, după 18 ani de muncă în Italia
WhatsApp
Maria Cioruța, o femeie de 42 de ani și mamă a patru copii, a devenit un simbol al curajului și determinării după ce s-a înrolat în Armata Română. Povestea sa, prezentată de Ministerul Apărării Naționale, a captat atenția și respectul comunității pentru decizia sa neobișnuită de a se alătura forțelor armate.
Maria, mamă a patru copii, devine militar în armata română, după 18 ani de muncit în Italia / Foto: Facebook

Născută în Alba Iulia, Maria a petrecut 18 ani în Italia împreună cu familia sa. În 2017, împreună cu soțul ei, a luat decizia de a se întoarce definitiv în România, considerând că țara lor natală este „acasă”. Cu o istorie familială în serviciul militar, pasiunea fiicei sale pentru domeniul militar a influențat decizia Mariei de a se alătura armatei.

"Chiar dacă am stat 18 ani în Italia, pentru noi România a reprezentat întotdeauna cuvântul acasă. După o perioadă destul de lungă în care m-am dedicat complet familiei, am simțit nevoia de a dedica timp și carierei", a mărturisit Maria.

Fiica sa urmează Colegiul Național Militar din Craiova, ceea ce a fost un factor semnificativ în decizia Mariei de a se alătura forțelor armate. "Faptul că fiica mea urmează colegiul militar din Craiova m-a apropiat de sistemul militar, pe care întotdeauna l-am admirat", a adăugat ea.

 

Româna s-a întos cu mândrie în țară să-și servească patria

 

Trecerea de la viața civilă la cea militară nu a fost fără provocări pentru Maria. "Perioada de instrucție a fost și încă este una intensă, deoarece trecerea de la viața civilă la cea militară presupune adaptarea la un program strict, la a purta uniforma și bocanci pe tot parcursul zilei, la cunoașterea armamentului și executarea tragerilor", a declarat ea.

Cu toate acestea, sprijinul instructorilor și echipa dedicată de profesioniști au ajutat-o pe Maria să depășească obstacolele. Un moment deosebit a fost să împărtășească această experiență militară cu fiica sa: "Să ne găsim amândouă în uniformă într-o zi atât de importantă ca cea în care eu am depus Jurământul militar a fost un moment emoționant și sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!".

Povestea Mariei Cioruța reprezintă nu doar un act de curaj individual, ci și un exemplu inspirațional despre puterea de a urma propriile aspirații și de a face tranziții semnificative în viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel