Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie vrea să-i expedieze în Albania pe migranţii care traversează Canalul Mânecii
WhatsApp
Guvernul britanic se gândeşte la un plan de a-i transporta în Albania pe migranţii care ajung în Regatul Unit după ce traversează Canalul Mânecii.

Autoritățile britanice se gândesc la un plan de a-i transporta în Albania pe migranţii care ajung în Regatul Unit după ce traversează Canalul Mânecii cu ajutorul unor ambarcaţiuni. Măsura pe care dorește să o implementeze guvernul este menită să pună capăt crizei migraţiei, a dezvăluit astăzi, 17 noiembrie, cotidianul The Times, citat de EFE.

Potrivit cotidianului citat de Agerpres, în virtutea acestui plan, migranţii vor fi duşi în Albania cu avionul la şapte zile după sosirea pe plajele engleze, pentru a le fi procesate acolo solicitările de azil.

Totodată, autorităţile britanice consideră că perspectiva de a petrece o lungă perioadă în Albania, timp în care le sunt procesate solicitările de azil, i-ar putea descuraja pe mulţi şi ar putea stopa creşterea numărului de traversări periculoase prin Canalul Mânecii.


Londra poartă discuții discrete cu Tirana


În aceste condiții, Londra poartă deja convorbiri discrete cu Tirana pentru a înfiinţa un centru de azil în Albania. Astfel, s-ar părea că autorităţile sunt încrezătoare că vor ajunge, în final, la un acord cu această ţară, notează The Times.

''Procesul extern (al solicitărilor de azil) este în prezent cea mai bună speranţă a noastră, nimic altceva nu funcţionează'', a declarat pentru cotidianul britanic un membru al executivului, sub rezerva anonimatului.

Ministrul justiţiei britanic, Dominic Raab, a refuzat astăzi, 18 noiembrie, să comenteze informaţiile publicate de cotidianul britanic şi s-a limitat să declare pentru Radio Times că autorităţile evaluează în prezent posibilitatea de a procesa cazurile de azil în afara Regatului Unit. Potrivit acestuia, noua metodă ce ar urma să fie implementată, ,,ar reduce factorul de atracţie'', în sensul că potenţialii azilanţi să nu mai creadă că ''pot avea de câştigat urmând aceste rute''.

Decizia vine în contextul în care, la 11 noiembrie, Regatul Unit a înregistrat un număr-record de migranţi, cu nu mai puţin de 1.185 de persoane traversând canalul în mici ambarcaţiuni în acea zi, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel