Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie: Tânăr român acuzat de SCLAVIE modernă. Își trimitea conaționalii la muncă, dar banii îi oprea el
WhatsApp
Un tânăr român de 34 de ani este acuzat de autoritățile engleze că și-a exploatat conaționalii, pe care îi trimitea la munci agricole grele, luându-le banii și ținându-i să locuiască în locuințe improprii.
Sclavie modernă: Muncitor român vulnerabil "exploatat fără milă” de un conațional în Marea Britanie

Un tânăr român de 34 de ani a fost reținut astăzi de autorităţile din Gloucestershire, Marea Britanie, fiind suspectat de trafic de persoane în scopul exploatării muncii. El ar fi exploatat mai mulți conaționali pe care îi trimitea la munci agricole.


Potrivit presei britanice, românul obişnuia să ia oameni din mediile sărace, din ţara noastră, şi să-i ducă în Marea Britanie, unde le obţinea contracte de muncă în agricultură, conform Gloucestershire Live. Deși oamenii duceau tot greul,  tânărul de 34 de ani încasa banii în numele lor, și îi „redistribuia“ ulterior, lăsând oamenii să se chinuie la limita subzistenței. Muncitorii erau cazaţi în condiţii mizerabile şi supuşi unor munci agricole grele.

Totodată românul este suspectat  şi că intermedia obţinerea de contracte de muncă, deşi nu deţinea o licenţă în acest sens.


Andy Davies, ofițer principal de anchetă al GLAA, a declarat: „Această operațiune demonstrează angajamentul nostru de a aborda pe oricine bănuim că comite sau chiar conspiră pentru a comite acte de muncă forțată și sclavie De asemenea, este important să reiterăm că, dacă utilizați lucrători din sectoarele noastre reglementate, aceștia trebuie să vină de la un furnizor de muncă autorizat“, a precizat acesta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel