Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Prețurile zborurilor și hotelurilor cresc vertiginos pentru călătoriile la Londra, în noaptea dinaintea funeraliilor reginei
WhatsApp
Companiile aeriene și hotelurile au fost acuzate că au profitat de înmormântarea reginei, majorând tarifele zborurilor și camerelor de până la șase ori mai mari în acest weekend.
O companie americană celebră de zboruri vrea să desființeze locurile de la clasa întâi deoarece "clienții nu le cumpără"

O analiză realizată ieri de Daily Mail a arătat că cel mai ieftin tarif de la Edinburgh la Heathrow cu BA duminică, cu o zi înainte de înmormântare, era 422 de lire sterline. Însă, a scăzut la 99 de lire sterline o zi mai târziu pentru un zbor care ar fi ajuns după începerea ceremoniei.

De asemenea, BA cerea 404 lire sterline pentru un zbor de la Newcastle la Heathrow care costa 99 de lire sterline câteva zile mai târziu.

Ryanair avea zboruri de la Dublin la Gatwick de la 85 de lire sterline duminică - scăzând la 13 lire sterline în duminica următoare - de peste șase ori mai puțin. De asemenea, analiza a arătat că prețurile hotelurilor pentru noaptea de duminică erau mult mai mari decât în ziua echivalentă, o săptămână mai târziu.

 

Hotelurile și companiile aeriene neagă creșterea evidentă a prețurilor din acest weekend

 

Persoanele care speră să rămână peste noapte înainte de evenimentul istoric riscă să plătească până la 1.500 de lire sterline pentru o cameră dublă la Park Plaza, Westminster Bridge - de șase ori mai mult decât costul de 250 de lire sterline al aceleiași camere în duminica următoare.

La Strand Palace din Covent Garden, o cameră dublă înaintea înmormântării costă 800 de lire sterline, față de 232 de lire sterline o săptămână mai târziu.

Mark Godfrey, din Norfolk, a condamnat prețurile ridicate. Partenerul său, Neil Marcham, a fost membru al casei regale timp de 20 de ani, așa că cei doi au ținut să fie acolo.

El a declarat: "Am vrut să călătoresc la Londra duminică și să îmi prezint omagiile față de Regina aflată în stare de veci înainte de a umple străzile luni. De îndată ce a fost publicată data înmormântării, prețurile hotelurilor au explodat.”

Grupul Park Plaza și The Strand Palace au refuzat să comenteze aparenta creștere a prețurilor. Atât BA, cât și easyJet au negat creșterea 'artificială' a prețurilor în acest weekend.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel