Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie interzice TikTok pe telefoanele guvernamentale
WhatsApp
Marea Britanie a anunţat joi că interzice TikTok pe telefoanele guvernamentale cu efect imediat, o măsură adoptată şi de alte ţări occidentale care au interzis aplicaţia video deţinută de o companie din China din cauza unor preocupări legate de securitate, relatează Reuters.

"Securitatea informaţiilor sensibile ale guvernului trebuie să fie pe primul loc, aşa că astăzi interzicem această aplicaţie pe dispozitivele guvernamentale. Utilizarea altor aplicaţii de extragere a datelor va fi menţinută sub revizuire", a declarat Oliver Dowden, membru al Cabinetului.

Statele Unite, Canada, Belgia şi Comisia Europeană au interzis deja aplicaţia pe dispozitivele oficiale. "Restrângerea utilizării TikTok pe dispozitivele guvernamentale este un pas prudent şi proporţional în urma recomandărilor făcute de experţii noştri în securitate cibernetică", a spus Dowden.

Compania chineză ByteDance, care deţine TikTok, s-a declarat "dezamăgită" joi de interzicerea anunţată de către Regatul Unit a acestei aplicaţii pe dispozitivele guvernamentale din cauza unor preocupări legate de securitate, menţionând că doreşte să fie "judecată pe fapte şi tratată la fel ca şi concurenţii săi".

"Credem că aceste interdicţii se bazează pe idei fundamental false şi sunt motivate de o geopolitică mai largă, în care TikTok şi milioanele noştri de utilizatori din Regatul Unit nu joacă niciun rol", a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat transmis AFP.

China a îndemnat joi SUA să înceteze "atacurile nejustificate" împotriva aplicaţiei TikTok, după ce guvernul american a cerut companiei-mamă ByteDance să-şi vândă acţiunile pe care aceasta le deţine la respectiva aplicaţie populară.

Potrivit Wall Street Journal şi altor publicaţii americane, Casa Albă a dat un ultimatum: dacă TikTok rămâne în mâinile chinezilor din ByteDance, aplicaţia va fi interzisă în SUA din motive de securitate naţională.

TikTok a depăşit în ultimii ani YouTube, Twitter, Instagram şi Facebook în ceea ce priveşte "timpul petrecut" de adulţii americani pe fiecare platformă, şi deja ajunge din urmă Netflix, potrivit Insider Intelligence. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel