Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie închide granițele pentru muncitorii români și polonezi
WhatsApp
Potrivit noii legi a imigrației, Marea Britanie închide granițele pentru muncitorii necalificați români și pentru cei care nu vorbesc limba engleză.
Reguli mai dure post-Brexit (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)

Conform noii legi a imigrației, Marea Britanie își va inchide granițele pentru muncitorii necalificați și pentru toți cei care nu vorbesc limba engleză, deoarece se dorește renunțarea aproape în totalitate la forța de muncă ieftină din fabrici și depozite, precum și din domeniul HoReCa, relata ieri Ziarul Financiar.

Potrivit unui document de 10 pagini privind noua lege a imigrației, sunt vizați în mod special muncitorii necalificați români și instalatorii polonezi.

Liber-profesioniștii români și polonezi care plănuiesc să ajungă în Marea Britanie trebuie să aibă o ofertă de muncă de 25.600 de lire/an sau de 20.480 de lire, in cazul asistentelor medicale, iar cei care vin aici fără a avea un loc de muncă, vor fi nevoiți să își regândească planurile de viitor.

Secretarul de Stat al Regatului Unit, Priti Patel, a declarat că aceste noi reguli nu vor semnifica încheierea definitivă a activității muncitorilor români și polonezi, ei având în continuare posibilitatea de a se angaja în cadrul unor companii de construcții.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel