Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Furtunile au făcut ravagii în Marea Britanie: în două ore s-a adunat o cantitate de apă echivalentă cu o lună de ploaie
WhatsApp
Unele părți ale Angliei au fost afectate de furtuni și inundații fulgerătoare astăzi, când în doar două ore a căzut o cantitate de ploaie echivalentă cu una de până la o lună. Oamenii s-au confruntat cu un drum foarte greu spre serviciu.
Marea Britanie. Furtunile au declanșat inundații: în doar două ore s-a adunat o cantitate de apă echivalentă cu o lună de ploaie  / Foto: Unsplash

Anglia de Est și Londra au fost afectate în mod deosebit de ploile torențiale, iar în Andrewsfield, în Essex, au căzut 55,2 mm de ploaie între orele 4 și 6 dimineața - aproape exact media lunară de 55 mm pentru acest ținut. Suffolk a fost, de asemenea, grav afectat, 62,8 mm de ploaie căzând peste Bury St Edmunds în trei ore în această dimineață.

 

Cod galben de furtună în sudul și estul Angliei până astăzi la ora 15:00 

 

Inundațiile au afectat astăzi trei stații de metrou din Londra - Dagenham Heathway a fost închisă; Paddington a făcut ieșirea doar pe partea Bakerloo; iar trenurile nu au oprit la Tooting Bec spre nord. În Kent, ploile abundente au inundat calea ferată la Northfleet - ceea ce înseamnă că trenurile Southeastern au fost nevoite să circule fără oprire între Gravesend și Swanscombe.

Met Office a emis o avertizare meteorologică galbenă de furtună de la miezul nopții până astăzi la ora 15:00 pentru sudul și estul Angliei - o zonă care, în mod ironic, este parțial acoperită de o interdicție a furtunurilor după o vară foarte uscată.

Meteorologii au declarat că condițiile de conducere în sud-estul țării ar putea fi afectate de stropire, apă stătătoare și chiar grindină pe tot parcursul zilei de astăzi - și ar putea exista întârzieri la serviciile de transport feroviar, întreruperi de energie electrică, inundații și descărcări electrice.

Vezi și: Marea Britanie: Căldura şi seceta au provocat „o toamnă falsă”

 

Șase alerte meteorologice pentru părți din sudul Londrei

 

Agenția de Mediu a emis șase alerte pentru părți din sudul Londrei, unde "sunt posibile inundații", adăugând: "Se preconizează că ploi puternice și furtuni, cu potențial de precipitații intense la nivel local, vor afecta zona Londrei.

Deși persistă incertitudinea în ceea ce privește momentul exact și zonele care vor avea parte de cele mai puternice ploi, există posibilitatea ca râurile să reacționeze rapid și să se revină peste malurile lor. 

Sunt posibile inundații ale terenurilor joase, ale drumurilor și ale grădinilor de pe malul râului. Inundațiile apelor de suprafață pot afecta, de asemenea, zonele joase.”, conform Daily Mail.

Dar, în timp ce ploile torențiale din ultima săptămână fac puțin probabil ca în această vară - iunie, iulie și august - să se înregistreze o secetă record, meteorologii avertizează că este nevoie de o perioadă de precipitații peste medie pentru a atenua seceta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel