Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Criza se adâncește. Șoferii din Polonia refuză să se mute pentru trei luni în Regat, ca să dea o mână de ajutor
WhatsApp
Marea Britanie se confruntă de câteva zile cu panică la benzinării, unele stații fiind goale și acum, după ce companiile petroliere au avertizat că nu au suficienți șoferi care să conducă cisternele de la rafinărie la benzinărie.
Marea Britanie. Șoferii din Polonia refuză să se mute pentru trei luni în Regat, ca să dea o mână de ajutor

Armata britanică a fost mobilizată pentru rezolvarea problemei cozilor la benzinării, iar autoritățile britanice continuă să facă apel către șoferi să nu facă stocuri de carburant în diverse recipiente. În același timp, șoferii de camion din Polonia nu par interesați să le dea britanicilor o mână de ajutor în această criză.

Cozi interminabile de automobile la benzinăriile din Norwich, un oraș la 160 de km de Londra. Au fost alimentate cu carburant, iar sute de șoferi au venit să facă plinul. Unii au venit cu canistre și sticle de apă, ignorind apelurile autorităților. Ministrul britanic pentru mediul de afaceri a declarat că 150 de militari au fost mobilizați pentru a prelua această operațiune. La Londra, situația este în continuare complicată, relatează Stierile TRV. 

„Alimentaţi la pompă normal, când aveţi nevoie cu adevărat. Situaţia se va îmbunătăți. Tot ce vrem să facem este să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru a depăşi perioada Crăciunului şi nu numai, în privinţa alimentării benzinăriilor, dar şi a altor componente ale lanțului nostru de aprovizionare”,  a spus Boris Johnson, premierul Marii Britanii. Guvernul de la Londra acordă 5.000 de vize temporare pentru șoferii de camion din străinătate. Permisele vor fi pe o perioadă de 3 luni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel