Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Hotel evacuat de poliţie, chiar în apropierea locului unde se desfăşoară Summitul G7
WhatsApp
Poliţia britanică a evacuat joi dimineaţa un hotel din Falmouth, în sud-vestul Angliei, după informaţii privind găsirea unui colet suspect, informează Reuters şi dpa. Incidentul, care s-a dovedit ulterior a fi "alarmă falsă", s-a petrecut la circa 40 km de mica staţiune Carbis Bay de pe coasta Atlanticului, unde are loc în weekend summitul G7.

Chemată în jurul orei 03:15 (02:15 GMT) la hotelul din Falmouth, unde fusese raportat un pachet suspect, poliţia a menţionat într-un comunicat că, "pentru a menţine siguranţa publică, zona este evacuată ca măsură de precauţie, cu impact asupra celor cazaţi la hotelul Falmouth, hotelul Madeira, în spaţiile de campare din zonă, precum şi asupra proprietăţilor învecinate".

Ulterior, poliţia din Devon şi Cornwall a transmis că "incidentul este considerat a fi fost alarmă falsă şi a fost lansată o anchetă".

Cea mai mare parte a jurnaliştilor din întreaga lume care vor acoperi summitul G7 sunt găzduiţi în oraşul Falmouth, la circa 40 de minute cu maşina de Carbis Bay Hotel, unde se reunesc de vineri liderii celor mai puternice şapte state - Marea Britanie, SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia şi Japonia.

Preşedintele american Joe Biden, care a ajuns miercuri seara în Marea Britanie, este cazat în Carbis Bay, către care poliţia a restricţionat accesul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel