Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mănăstire din Lugansk, în care se aflau mai mulți călugări, distrusă de ocupanții ruși
WhatsApp
Armata rusă a bombardat o Mănăstire din localitatea Varvarovka din regiunea Lugansk, a anunțat, pe pagina sa de Facebook președintele regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, relatează UNIAN.  
Mănăstire din Lugansk, în care se aflau mai mulți călugări, distrusă de ocupanții ruși

Potrivit președintelui regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, în urma atacului au fost sparte ferestrele a două biserici de pe teritoriul mănăstirii, în care locuiesc zeci de călugări. Din fericire victime nu au fost raportate.

Fragmente din obuze au afectat clădirea în care locuia călugării, garajul și încăperile auxiliare. De asemenea în urma bombardărilor pe teritoriul Mănăstirii a izbucnit un incendiu. 

Serghei Gaidai a mai amintit că rușii au distrus și alte biserici  din Severodonețk. Astfel, Catedrala Nașterii lui din Severodonețk a fost, în repetate rânduri, bombardată. Și Biserica Icoanei Maicii Domnului, biserica Bucuria   celor întristați din Severodonetsk, parohiile din Lisichansk, Troitsky și Rubizhny au fost avariate.

 

Aproape 300 de persoane, înhumate în gropi comune la Buci. Primar: Acestea sunt consecinţele ocupaţiei ruse 

 

Aproape 300 de persoane au trebuit înhumate "în gropi comune" la Buci - oraş situat la nord-vest de capitala ucraineană Kiev - teatru al unor lupte feroce, recucerit de soldaţi ucraineni, a declarat sâmbătă pentru AFP primarul aşezării, Anatoli Fedoruk.

 "La Buci, am înhumat deja 280 de persoane în gropi comune", deoarece este imposibil să se facă acest lucru în cele trei cimitire ale municipalităţii, sub tirurile militarilor ruşi, a declarat prin telefon edilul oraşului, transmite Agerpres.ro.

"Pe unele străzi, am văzut 15 sau 20 de cadavre pe sol", dar "nu pot spune câte mai sunt în curţi, în spatele gardurilor", a adăugat el. "Câtă vreme geniştii nu au trecut să le verifice, sfatul este ca (aceste cadavre) să nu fie ridicate", pentru că ar putea fi minate, a mai spus el. "Acestea sunt consecinţele ocupaţiei ruse, acţiunile" duşmanului, a acuzat Fedoruk.

Forţele ucrainene nu au putut pătrunde decât în urmă cu două zile în oraşul Buci, care era inaccesibil de aproape o lună.

Militarii ucraineni prezenţi în oraş au distribuit ajutoare populaţiei pentru prima dată de când acest oraş a reintrat sub controlul guvernului de la Kiev. 

Volodimir Zelenski i-a avertizat pe ucraineni că forțele rusești care se retrag ar fi creat „un dezastru complet” în apropierea Kievului, lăsând mine pe întregul teritoriul, inclusiv în jurul caselor și cadavrelor.

 

Trupele ruse, care se retrag, lasă în urmă zeci de capcane. Zelenski: „Minează case și cadavre”

 

„Minează case, echipamente, chiar și cadavrele oamenilor care au fost uciși. Sunt o mulțime de fire de declanșare, o mulțime de alte pericole”, a spus Zelenski în discursul său.

Acesta a îndemnat locuitorii să aștepte înainte de a-și relua viața normală până când vor fi siguri că minele au fost înlăturate și că pericolul a trecut, potrivit NV.ua

Avertismentul a fost emis pe măsură ce criza umanitară din Mariupol s-a adâncit, forțele ruse blocând operațiunile de evacuare pentru a doua zi consecutiv, iar Kremlinul i-a acuzat pe ucraineni că au lansat un atac cu elicopterul asupra unui depozit de combustibil. Ucraina neagă acuzațiile, însă, dacă afirmația Moscovei va fi confirmată, acesta ar fi primul atac cunoscut al războiului în care aeronave ucrainene pătrund în spațiul aerian rusesc. 

Între timp, armata ucraineană a declarat că a recucerit 29 de așezări în regiunile Kiev și Cernihiv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel