Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Managerul unui supermarket din Italia le-a interzis casierelor să meargă la toaletă
WhatsApp
Managerul unui magazin din Italia a ajuns subiect de discuție pe internet, după ce a fost înregistrat cum le interzice casierelor să meargă la toaletă. Mesajul, cu tonul său greoi și calomnios, a devenit rapid viral pe rețelele de socializare, provocând reacții vehemente atât din partea angajaților, cât și a publicului larg.
Managerul unui supermarket din Italia le-a interzis casierelor să meargă la toaletă / Sursa foto: freepik.com

Managerul supermarketului din Brandizzo, lângă Torino, a transmis un mesaj audio prin intermediul unui grup de WhatsApp la începutul lunii, în care le interzicea angajaților să folosească toaleta dacă nu au cu adevărat o urgență.

"Mai degrabă uzi pantalonii, decât să te duci așa des la toaletă", spunea ea exasperată. Potrivit managerului, această măsură era necesară pentru a evita "deschiderea și închiderea continuă a toaletei", care făcea "punctul de vânzare imposibil de gestionat".

Reacțiile nu au întârziat să apară. Sindicatul Uiltucs din Ivrea, care reprezintă angajații magazinului, a intervenit prompt. Francesco Sciarra, secretarul general teritorial al Uiltucs Ivrea, a declarat că problemele cu acest manager persistă de ceva vreme.

 

Managerul abuza de puterea funcției sale

 

"Mesajul audio este doar ultimul episod dintr-o lungă serie de abuzuri", a spus Sciarra, menționând că sindicatul a solicitat de opt ori conducerii MD o întâlnire pentru a aborda situația, însă fără succes, conform Il Messaggero.

Compania a reacționat la rândul său, distanțându-se imediat de comportamentul managerului. Într-un comunicat, reprezentanții MD au explicat că au luat măsuri disciplinare de suspendare a managerului la scurt timp după incident.

"La 5 iunie, am comunicat suspendarea prin scrisoare recomandată", a precizat compania. În plus, într-o ședință convocată după incident, managerul și-a recunoscut greșeala și și-a cerut scuze în fața colegilor, explicând că mesajul a fost rezultatul unui moment de nervozitate.

Cu toate acestea, sindicatul nu se mulțumește doar cu suspendarea managerului.

"Angajații au cerut intervenția noastră, iar acum ne pregătim să protestăm în fața supermarketului", a declarat Sciarra. Protestul are ca scop nu doar rezolvarea acestui caz specific, ci și atragerea atenției asupra condițiilor generale de muncă din lanțul de magazine MD.

Acest incident scoate în evidență tensiunile existente în relațiile de muncă din sectorul retail și nevoia de respect și protecție a drepturilor angajaților. Controversa din Brandizzo rămâne un exemplu de cum un singur incident poate avea repercusiuni majore asupra imaginii unei companii și a relațiilor sale cu angajații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel