Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mama soldatului de pe Insula Șerpilor, care a înjurat nava rusească, mărturii despre captivitatea fiului: "A fost bătut și înfometat"
WhatsApp
Mama grănicerul Roman Gribov, cel care a înjurat nava rusească în timpul atacului asupra Insulei Șerpilor, unde se afla alături de alți 12 colegi, a făcut niște dezvăluiri șocante. Ea a povestit ce a pățit fiul ei, după ce a înjurat nava rusească.
Mama, soldatului de pe Insula Șerpilor, care a înjurat nava rusească, mărturii despre captivitatea fiului A fost bătut și înfometat.

Grănicerul Roman Gribov, cel care a înjurat nava rusească în timpul atacului asupra Insulei Șerpilor, unde se afla alături de alți 12 colegi, a fost bătut și înfometat cât timp a stat într-o închisoare „infernală” rusă după ce a fost capturat, transmite Daily Mail.

După ce au încercat să țină piept navelor rusești care au luat cu asalt Insula Șerpilor,  Roman, de 32 de ani, și  cei 12 colegi de-ai săi care păzeau Insula Șerpilor au fost ținuți în captivitate o lună, într-o închisoare secretă din Rusia.

Citește si: "Navă de război rusă, du-te dracului!". Grănicerul de pe insula Șerpilor care a înjurat nava de război rusească, primit ca un erou acasă

 

Tatiana Rudolfivna Gribov, a povestit că fiul ei a slăbit aproape 10 kilograme și a fost maltratat cât a fost în captivitate.  „Roman a suferit teribil din cauza rușilor. A fost înfometat, bătut și supus unui tratament degradant. A slăbit 10 kg. Dar el spune că nu este un erou. Îl interesează doar să-i ajute pe ceilalți soldați să iasă din închisoarea rusă unde a fost deținut”, a spus Tatiana, pentru Daily Mail, făcând astfel referire la cei aproximativ 70 de ucraineni care ar fi în continuare ținuți ostatici. 

Tatiana nu a nu a putut accepta moartea fiului său,  chiar și după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că polițiștii de frontieră au „murit eroic” fără să se predea și că vor primi, postum, titlurile de Eroii Ucrainei, cea mai înaltă onoare a țării.

După ce a aflat că era ținut prizonier, Tatiana i-a înființat un altar în casa ei din Cherkasy și s-a rugat în fiecare zi pentru eliberarea lui în siguranță. Femeia spune că „aproape a leșinat” când i-a auzit vocea după ce a fost eliberat.

Vedeți și: „Navă de război rusă, du-te dracului": Militarii ucrainieni care au refuzat să predea Insula Șerpilor, lăudați post-mortem

 

Roman a fost  returnat în Ucraina într-un schimb de prizonieri, săptămâna trecută, iar acum s-a întors acasă la Cerkasy și vorbește despre soarta a altor 72 de prizonieri ucraineni care continuă să fie ținuți captivi în închisoarea în care a fost ținut și el.

Consultați și:  Eroii de pe Insula Șerpilor: Un grănicer ucrainean a transmis live atacul rușilor, la 45 de kilometri de România

Infrastructura de pe insula Șerpilor a fost distrusă în urma unui atac aerian și a unui bombardament de artilerie. Comunicațiile cu polițiștii de frontieră și cu forțele armate de pe insulă au fost întrerupte, potrivit postării de pe Facebook a instituției.

Insula Șerpilor, este unul dintre cele mai sudice puncte ale țării. Insula, care se află la aproximativ 20 de mile marine sud de coasta ucraineană, joacă un rol cheie în stabilirea limitelor apelor teritoriale.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel