Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai mulți șoferi, trimiși să lucreze o zi la morgă, după ce au fost prinși băuți la volan
WhatsApp
Programul de reeducare a şoferilor din Republica Moldova, care se urcă băuți la volan, prevede ca aceștia să munceasă o zi la morgă. Pentru a-i responsaliza, polițiștii le oferă un curs de tratament special. Șoferii implicați în acest  program au declarat că și-au învățat bine lecția și că nu vor mai încalca regulamentul rutier.
Mai mulți șoferi, trimiși să lucreze o zi la morgă, după ce au fost prinși băuți la volan

12 bărbați au ajuns la Centrul de Medicină Legală din Chișinău, unde au petrecut cinci ore, pe care, nu le vor uita niciodată. Înainte de a intra în morgă, toți au fost instruiți. Angajații de la morgă le-au amintit șoferilor pedepsiți că în locul persoanelor decedate puteau fi ei. Potrivit poliției, alcoolul este pe locul cinci în topul cauzelor accidentelor rutiere. Doar în acest an, 12 persoane au decedat din cauza alcoolului la volan, scrie Jurnal.md.

Unul dintre șoferii incluși în program a dezvăluit că nu credea că va fi prins vreodată de poliție, dar a fost privat de dreptul de a conduce mașina pentru jumătate de an. Un alt șofer povestește că a urcat la volan în stare de ebrietate, pentru că avea o... urgență.  Șoferii au spus că și-au învățat lecția și nu vor mai încălca legea.

 

Șoferii, prinși băuți la volan, reeducați print-un program dur

 

Programul de reeducare a şoferilor prinşi băuţi la volan este parte a pachetului de legi anti-alcool, aprobat în 2018 de Guvernul Republicii Moldova. Acesta prevede 12 sesiuni, în care șoferii participă la diverse instruiri privind riscurile consumului de alcool și merg în spitale, unde acordă asistență victimelor accidentelor rutiere.  

Acum, șoferii, care urcă în stare de ebrietate la volan, rămân fără permis de conducere în baza unei hotărâri judecătorești și îl pot recupera doar după ce urmează programul, care durează trei luni şi costă patru mii de lei moldovenești, achitaţi de către şoferi.  Potrivit poliției, șoferii băuți au provocat 83 de accidente rutiere, de la începutul anului.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel