Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mafiotul italian care a amenințat un ofițer Antidrog din România, prins în Calabria
WhatsApp
Un italian rezident în România a fost prins în țara natală, după o acțiune complexă a autorităților din cele două state. Traficantul de droguri l-a ameninţat pe reţelele de socializare pe un ofiţer Antidrog din Oradea.
Federico Putorti, mafiotul italian care a amenințat un ofițer Antidrog din România (Sursa: Facebook)

Un mafiot italian care a amenințat un ofițer Antidrog din Oradea a fost prins în Calabria. Traficantul a evadat din mâinile polițiștilor și a fost prins cu focuri de armă, scrie publicația locală Bihoreanul.

Italianul e rezident în România

 

Federico Putorti, 35 ani, italian rezident în comuna Sântandrei, urmărit internaţional, care l-a ameninţat pe reţelele de socializare pe un ofiţer Antidrog din Oradea, a fost prins în Italia, după o acţiune complicată, în timpul căreia fugarul a reuşit să evadeze şi a fost capturat, din nou, cu focuri de arme.

Traficantul i-a transmis un mesaj explicit de ameninţare ofiţerului de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea care coordonase ancheta împotriva lui în România, unde a fost prins traficând droguri de risc şi mare risc.

„Şi tu, Rareş Buştean, tu eşti mereu în gândurile mele, vei fi primu… Promis de Calabria!”, a scris Putorti pe contul său de Facebook.

Polițiștii l-au prins după numărul de telefon

 

Presa italiană scrie că bărbatul a fost prins, în decembrie anul trecut, chiar în oraşul său natal, Reggio Calabria, din regiunea Calabria situată în sudul Italiei, în urma unor informaţii transmise poliţiştilor italieni de către colegii lor din organizaţia Interpol, care identificaseră un număr de telefon mobil folosit de fugar şi descoperiseră astfel că acesta era în Italia.

Investigaţiile ulterioare ale carabinierilor italieni au confirmat informaţiile, indicând că Putorti se afla în oraşul său natal, motiv pentru care, pe 12 decembrie, s-a decis capturarea lui.

Federico Putorti a evadat din spital

 

Federico Putortì a fost reperat în acea zi în centrul istoric al Reggio Calabria, iar când i-a văzut pe agenți, a încercat să fugă, dar a fost blocat. Bărbatul avea acte de identitate false, pe numele unui cetăţean român, scrie Brescia Today.

Povestea nu s-a terminat, însă, aici, căci înainte să fie transferat la închisoare, Putorti s-a plâns de dureri la braţ, şi a fost dus la spital. Acolo, imediat ce poliţiştii i-au scos cătuşele pentru a permite medicilor să-l examineze, bărbatul a reuşit să evadeze.

Pentru a-l prinde, din nou, mai multe echipaje de poliţie au organizat filtre pe şosele şi au percheziţionat locuinţele apropiaţilor italianului, concentrându-se asupra cartierului în care locuiesc rudele acestuia.

Acesta a fost găsit după 24 de ore, chiar în timp ce încerca să ajungă la o rudă. Dar nu s-a lăsat prins uşor, fiind urmărit şi oprit în final cu focuri de armă de agenţii echipei mobile, care l-au încătuşat şi l-au depus în Arestul Poliţiei, mai scrie sursa citată.

Bărbatul are un cazier stufos 

 

Federico Putorti are un cazier stufos, cu fapte violente comise încă din tinereţe, în Italia, unde a fost implicat în răfuieli sângeroase, falsuri, ameninţare, distrugere, port ilegal de arme sau obiecte folosite la atacuri şi a fost prins conducând drogat, numele lui apărând şi în unele investigații ale celebrei Direcţii Antimafia (DDA) din Milano, deoarece tatăl său a fost în contact cu membri de frunte ai „Ndranghetei din Reggio”.

Putorti s-a stabilit în România după ce s-a îndrăgostit de o bihoreancă, şi a pozat o vreme în om de afaceri serios şi tată iubitor, însă a fost prins, în 2020, cu ajutorul unor investigatori şi colaboratori sub acoperire ai poliţiştilor Antidrog, traficând cannabis şi amfetamină.

El a fost arestat preventiv şi trimis în judecată din spatele gratiilor pentru trafic internațional de droguri. A fost eliberat, însă, în primăvara anului 2021, sub control judiciar, măsură pe care a încălcat-o. A fugit din ţară şi nu s-a mai întors, motiv pentru care, în mai 2021, a şi fost arestat, din nou, în lipsă, şi inclus pe lista urmăriţilor a Poliţiei Române. 

Bărbatul mai avea un mandat European de arestare pe numele său, emis tot în 2021 de procurorii din Germania, unde a închiriat un bolid şi nu l-a mai returnat, însă care nu a mai fost pus în aplicare, până la finalizarea afacerilor judiciare din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel