Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Locul perfect pentru a aștepta cel de-al Treilea Război Mondial: Buncărul nuclear din Războiul Rece, pus la vânzare pentru doar 18.000 de lire sterline
WhatsApp
Locul perfect pentru a aștepta cel de-al Treilea Război Mondial: Buncărul nuclear din Războiul Rece este pus la vânzare pentru doar 18.000 de lire sterline, fără apă, gaz sau electricitate, dar cu loc pentru o toaletă.
Locul perfect pentru a aștepta cel de-al Treilea Război Mondial: Buncărul nuclear din Războiul Rece, pus la vânzare pentru doar 18.000 de lire sterline / Foto: Unsplash

Stația de observare nucleară a fost cândva deservită de Royal Observation Corps. Se spune că are "vederi deschise spre peisajul rural" și "fronturi și acces la drumuri", transmite Daily Mail.

Potrivit experților în buncăre Subterranea Britannica, existau peste 1.500 de buncăre în Marea Britanie.

Aproape toate au fost închise definitiv în 1991, iar acesta este printre singurele rămase. Buncărul și terenul din jurul acestuia urmează să fie scoase la licitație pe 21 iunie.

"Locuința internă", care se află la 6 metri sub pământ, este descrisă ca fiind "foarte primitivă". Poze AICI.

Din motive de siguranță, potențialii cumpărători nu vor putea intra efectiv în buncărul din Pontefract, West Yorkshire, pentru a arunca o privire.

În anunțul publicat de The County Property Auction se precizează: "Locuința internă cuprinde o trapă de intrare încuiată care duce la o scară verticală de 6 metri care coboară într-o cameră subterană. Această cameră ar fi găzduit observatorii, instrumentele lor și facilitățile de bunăstare.

Există, de asemenea, o cameră mai mică care ar fi găzduit o toaletă chimică. Condițiile erau foarte primitive; nu exista apă curentă, gaz sau electricitate.”

 

Investitorii mobiliari consideră că buncărul are potențial să devină „un Airbnb minunat"

 

Proprietatea poate fi vizitată doar pe jos și în timpul zilei.

Singurul acces la lumea exterioară pentru voluntarii Corpului Regal de Observare ar fi fost un interfon cu difuzoare, conectat la sediul Organizației de Avertizare și Monitorizare din Marea Britanie.

Cunoscută și sub numele de UKWMO, aceasta era o organizație civilă care furniza autorităților militare și civile din Regatul Unit date despre exploziile nucleare și prognoze privind precipitațiile din întreaga țară în cazul unui război nuclear.

Ryan Gibson, un consultant în marketing din Wakefield, a numit-o "o oportunitate interesantă de dezvoltare rezidențială".

Max Bramwell, un investitor imobiliar, a adăugat: "Ar fi un Airbnb minunat".

Nu a fost prevăzut niciun telefon, dar postul avea un receptor de avertizare pentru a ști când să sune sirena manuală, iar postul principal din fiecare zonă avea un radio pentru o rezervă la dispozitivul de intercomunicație cu telefonul fix.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel