Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kuweit: al șaselea rând de alegeri legislative în zece ani
WhatsApp

Cetățenii cu drept de vot din Kuweit au votat joi pentru a-și alege deputații. Acesta este cel de-al al șaselea scrutin din ultimii 10 ani, Kuweitul aflându-se de o lungă perioadă de timp în criză politică între puterea executivă și cea legislativă.

În Kuweit, parlamentul este ales pentru patru ani și are puteri legislative largi, dar și multe probleme interne. De asemenea, țara este printre cei mai mari exportatori de petrol din lume, guvernată de familia Al-Sabah, care deține cheile puterii. Partidele politice nu sunt nici interzise, nici recunoscute, însă multe grupuri acţionează ca formaţiuni politice de facto. Alegerile au fost marcate de participarea personalităților din opoziție care au boicotat alegerile în ultimul deceniu, anunță swissinfo.ch.

Prințul moștenitor a anunțat, în iunie, dizolvarea Parlamentului în numele „stabilității statului” și a promis că „nu se amestecă în deciziile poporului” și ale aleșilor. Anterior, în aprilie, guvernul demisionase, la doar patru luni de la formare, când deputații se pregăteau să-l interogheze pe premierul în funcție la acea vreme despre practicile sale considerate „neconstituționale”.

Peste 300 de candidați concurează pentru unul dintre cele 50 de locuri ale Parlamentului, opt dintre ei fiind invalidați de către instanțe cu câteva zile înainte de alegeri. De acestă dată, printre candidați s-au aflat și 22 de femei cu aspirații la un scaun de demnitar.

Rezultatele oficiale sunt așteptate vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel