Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kovesi, procuror general al Ucrainei. Propunerea candidatului favorit la preşedinţie
WhatsApp
Vladimir Zelenski, candidatul favorit la alegerile prezidenţiale din Ucraina ar avea intenţia să o pună pe Laura Codruţa Kovesi în fruntea Procuraturii Generale a Ucrainei dacă va caştiga cursa electorală, scrie LIGA.net.

Vladimir Zelenski a prezentat cele 10 priorităţi ale mandatului său, în cazul în care va caştiga alegerile.

Primul său deziderat este invitarea Regatul Unit și a SUA în formatul normand. Echipa lui Zelenski pregătește vizite la cancelarul german Angela Merkel, la președintele francez Emmanuel Macron și la președintele american Donald Trump. Zelenski este pregătit pentru negocieri directe cu Rusia, cu participarea partenerilor internaționali, iar negocierile cu spearatistii „LNR” și „DNR” nu vor avea loc, in pofida insistentei Rusiei.

Însă favoritul alegerilor din Ucraina pune accent şi pe lupta anticorupţie şi în top trei priorităţi a inclus numirea unor judecători onești la Înalta Curte Anticorupție. Zelenski are încredere în rezultatele concursului susținut cu participarea experților internaționali.

La punctul şase de pe lista sa, Vladimir Zelenski a vorbit despre schimbarea conducerii în cele mai importante instituţii ale ţării. Când a ajuns vorba la Procuratura Generală, Zelenski a spus că are două propuneri de şef: fostul procuror american Martha Boersch sau fosta șefa DNA – Laura Codruta Kovesi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel