Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Judecător irlandez, AVERTISMENT despre grupuri organizate de cerşetori ROMÂNI
WhatsApp
Un judecător din districtul irlandez Londonderry lansează un avertisment cu privire la grupurile organizate de cersetori de pe străzi care profită de generozitatea localnicilor, notează BBC.

Judecătorul Barney McElholm a făcut aceste afirmaţii după ce a a condamnat la două luni de închisoare o româncă în vârstă de 30 de ani, care a furat o sticlă de vodka, despre care crede că este parte a unui grup care vine în Irlanda de Nord odată la şase săptămâni.

Femeia ar fi încercat să îl convingă pe judecător că este o cerşetoare sărmană şi nu parte din grupul organizat, care îşi permite călătorii regulate cu avionul în diverse zone unde operează banda.

"Nu cred un singur cuvânt din ce spune ea şi am de gând să adopt o abordare dură în asemenea cazuri pe viitor. Ştiu cum sunt ajutaţi oamenii care chiar nu au adăpost. Li se oferă un loc unde să stea şi anumite beneficii. Dar aceste grupuri organizate de cerşetori le fac un mare deserviciu oamenilor cu adevărat sărmani, umblând pe străzi şi profitând de generozitatea localnicilor din comunitate", a declarat judecătorul McElholm, potrivit BBC.

Citeşte şi: REVOLTĂ în Spania. "Ne-am săturat de cerşetorii ROMÂNI"

Acesta ar fi avut chiar şi o întâlnire cu poliţia din Londonderry pentru a discuta această problemă.

Inspectorul şef al Poliţiei Irlandei de Nord, Johnny Hunter, susţine că cerşetoria şi consumul de alcool în public este o problemă intens discutată de comunitatea civică.

Acesta a mai precizat că ofiţerii locali lucrează şi cu agenţii unităţii pentru combaterea sclaviei moderne şi a traficului de persoane.

"Unde sunt indicii sau dovezi de exploatare sua alte ofense aduse persoanelor, vm lua măsurile care se impun", a mai punctat insperctorul şef Johnny Hunter.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel