Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Joe Biden: „Trump reprezintă un extremism care ameninţă chiar bazele Republicii noastre”
WhatsApp
Fostul preşedinte al SUA Donald Trump „reprezintă un extremism care ameninţă chiar bazele Republicii noastre”, a afirmat joi, în cadrul unui discurs televizat, preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

„Egalitatea şi democraţia sunt atacate” în acest moment în Statele Unite, a avertizat, de asemenea, preşedintele democrat care s-a adresat din oraşul Philadelphia, leagănul naţiunii americane.

 

Joe Biden a subliniat că „nu există loc pentru violenţa politică” în Statele Unite, referindu-se la predecesorul său republican.

„Nu putem permite ca violenţa să fie banalizată”, a pledat preşedintele democrat, criticând un partid republican aflat în mâinile lui Donald Trump şi pe susţinătorii miliardarului care „nu cred în statul de drept”.

În faţa susţinătorilor lui Donald Trump care „vor să tragă ţara înapoi”, americanii trebuie „să apere” democraţia, a avertizat Joe Biden.

Democraţia americană nu este „garantată” şi „trebuie să o apărăm”, afirmat el, criticându-i pe susţinătorii lui Trump care susţin, în opinia preşedintelui democrat, o Americă „fără drept la intimitate, fără drept la contracepţie, fără dreptul la căsătorie cu persoana iubită”.

 

Preşedintele democrat Joe Biden s-a lansat cu hotărâre în campania pentru legislative

 

Preşedintele american Joe Biden, care s-a angajat cu hotărâre în campania pentru alegerile legislative de la jumătatea mandatului din noiembrie, i-a atacat pe republicanii fideli liderului Donald Trump într-o deplasare în Pennsylvania dedicată problemelor de securitate, informează miercuri AFP.

În timp ce se declară „hotărât să interzică puştile de asalt” în Statele Unite, democratul în vârstă de 79 de ani a criticat reticenţa conservatorilor de a reglementa armele „pentru că le este frică de NRA”, puternicul lobby al armelor din SUA.

„Pentru numele lui Dumnezeu, ce motiv întemeiat există pentru a avea arme de război în afara unei zone de război?”, a declarat el într-un discurs pronunţat în localitatea Wilkes-Barre, nu departe de oraşul său natal, Scranton.

Pentru a-şi ţine promisiunea obţinerii unei interdicţii federale pentru astfel de arme, Biden are nevoie nu doar să îşi păstreze şi să îşi consolideze controlul în Senat, ci şi să câştige Camera Reprezentanţilor, un scenariu care, pentru moment, pare puţin probabil, în pofida entuziasmului reînnoit pentru democraţi arătat de sondajele de opinie.

Liderul democrat i-a criticat pe republicani pentru că nu au votat în favoarea unor investiţii publice sporite în poliţia comunitară.

De asemenea, Joe Biden i-a criticat pe cei mai radicali conservatori, loiali lui Donald Trump, pentru sprijinul acordat protestatarilor care au invadat Capitoliul pe 6 ianuarie 2021 şi pentru criticile la adresa poliţiei federale, care îl anchetează pe fostul preşedinte.

„Permiteţi-mi să spun ceva colegilor mei republicani MAGA din Congres. Să nu îmi spuneţi că susţineţi forţele de ordine dacă nu condamnaţi ceea ce s-a întâmplat pe 6 ianuarie”, a spus preşedintele, care a folosit acronimul MAGA pentru a se referi la susţinătorii ideologiei „Make America Great” (Să facem America măreaţă din nou) a fostului preşedinte.

„De ce parte sunteţi? Nu poţi fi şi de partea poliţiei şi de partea insurecţiei”, a continuat preşedintele în faţa unui public cucerit, din care se auzea „Bine ai venit acasă!”.

„Porniţi televizorul şi vedeţi un senator şi membri ai Camerei Reprezentanţilor care spun: 'Dacă se întâmplă una sau alta, se va vărsa sânge pe străzi'. Dar unde naiba suntem?”, a exclamat Biden. Este posibil ca aceasta să fi fost o referire la senatorul conservator Lindsay Graham, care a avertizat că vor exista „revolte pe străzi” dacă Donald Trump va fi urmărit penal într-o anchetă asupra documentelor confidenţiale găsite în reşedinţa sa din Florida.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel