Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jens Stoltenberg: NATO plănuieşte o prezenţă militară permanentă la frontieră
WhatsApp
NATO lucrează la planuri pentru o prezenţă militară permanentă la graniţa sa, într-un efort de a lupta împotriva viitoarelor agresiuni ruseşti, a relatat The Telegraph, citându-l pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

NATO se află „în mijlocul unei transformări foarte fundamentale” care va reflecta „consecinţele pe termen lung” ale acţiunilor preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat Stoltenberg într-un interviu acordat pentru The Telegraph.

Jens Stoltenberg: NATO plănuieşte o prezenţă militară permanentă la frontieră

 

„Ceea ce vedem acum este o nouă realitate, o nouă normalitate pentru securitatea europeană. Prin urmare, le-am cerut acum comandanţilor noştri militari să ofere opţiuni pentru ceea ce noi numim o resetare, o adaptare pe termen mai lung a NATO”, a declarat Stoltenberg, citat de ziar.

Stoltenberg, care a declarat recent că îşi va prelungi mandatul la conducerea alianţei cu un an, a mai spus în interviu că deciziile privind resetarea vor fi luate la un summit NATO care va avea loc la Madrid în iunie.

NATO poate furniza Ucrainei arme pentru războiul cu Rusia timp de câţiva ani, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, postului de radio BBC, preluat de Reuters.

NATO, prima mișcare în războiul declanșat de Rusia

 

El a refuzat să comenteze despre sistemele de armament provenit din fiecare stat membru, dar a apreciat că rezultatele armelor livrate până acum Ucrainei sunt clare. "Vedem şi efectul acestor sisteme, arme, pe câmpul de luptă, în fiecare zi. Vedem toate blindatele ruseşti distruse, vedem că Ucraina are capacitatea de a doborî rachete şi avioane ruseşti", a spus Stoltenberg.

"Aliaţii sunt gata să ofere şi mai mult, precum şi armament mai modern şi mai greu", a afirmat secretarul general al NATO, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel