Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jens Stoltenberg, înainte de summit-ul NATO: "Cerem Moscovei să înceteze retorica nucleară"
WhatsApp
Înaintea summit-ului NATO de la Bruxelles, care se va desfășura joi, cu participarea președintelui SUA, Joe Biden, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut declarații de presă.

"Mă aștept ca la summit-ul de joi, aliații să decidă să venim cu și mai mult sprijin pentru Ucraina, inclusiv asistență de securitate cibernetică dar și echipamente pentru apărarea împotriva atacurilor chimice, biologice, radiologice și nucleare. Invazia lui Putin este brutală iar suferința umana, îngrozitoare.

Suntem deciși să facem tot ce ne stă în putință pentru a sprijini Ucraina. Dar avem responsabilitatea de a ne asigura că acest război nu se va extinde în afara granițelor Ucrainei", a declarat Jens Stoltenberg.

El a mai cerut Moscovei să înceteze retorica nucleară și a insistat că un război nuclear nu poate fi câștigat. "Primirea Ucrainei în NATO nu este în planurile noastre acum, dar sprijinul pentru Ucraina rămâne o prioritate", a adăugat el

 

Jens Stoltenberg: China sprijină Rusia cu minciuni și dezinformare

 

Trebuie să ne asigurăm că Rusia nu va fi ajutată militar de ChinaUn conflict între NATO și Rusia ar provoca mai multă moartă și distrugereMă aștept să convenim să venim în sprijinul partenerilor aflați sub presiunile Rusiei: Georgia și Bosnia-Herțegovina.

Împreună cu UE, trebuie să îi ajutăm să își mențină suveranitatea și capacitatea de a lua decizii independente. Ne confruntăm cu o schimbare fundamentală, în care regimurile autoritare își cresc forța militară pentru a-și atinge scopurile. Ne asigurăm că nu va și China aceeași greșeală. China sprijină Rusia cu minciuni și dezinformare și trebuie să ne asigurăm că nu va furniza Rusiei și sprijin militar.

Mă aștept la un apel în acest sens al liderilor alianței către China. Cerem Belarus să înceteze cu complicitatea și sprijinul acordate lui Putin în această invazie. Mă aștept ca aliații să confirme intențiile de a investi mai mult în apărare, pentru că, din păcate, nu putem lua pacea ca fiind garantată, a mai spus secretarului General NATO, Jens Stoltenberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel