Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Japonia a spânzurat azi doi inculpați. Acuzațiile aduse
WhatsApp
Doi condamnaţi la moarte au fost spânzuraţi joi în Japonia, ridicând la 15 numărul execuţiilor din acest an, după cele din iulie ale celor 13 foşti membri ai sectei Aum, responsabilă pentru atentatul din 1995 cu gaz Sarin la metroul din Tokyo, relatează AFP.
Adolescentă din Prahova, spânzurată de dorul mamei

Keizo Kawamura, 60 de ani, şi Hiroya Suemori, 67 de ani, au fost conduşi la eşafod pentru că, în 1988, au omorât prin sugrumare patronul unei societăţi de investiţii şi un angajat, a făcut cunoscut într-o conferinţă de presă ministrul nipon al justiţiei, Takashi Yamashita.

De la revenirea la putere a premierului Shinzo Abe, în decembrie 2012, au fost spânzuraţi în total 36 de deţinuţi.

Japonia şi Statele Unite sunt singurele ţări din G7 care practică pedeapsa capitală.

Peste 100 de condamnaţi la moarte sunt în aşteptarea execuţiei în închisorile nipone, dintre care jumătate de peste zece ani, în timp ce chiar legea prevede că persoanele condamnate la pedepsa capitală trebuie să fie executate la şase luni după confirmarea pedepsei lor. În realitate, acestea petrec numeroşi ani în anticamera morţii.

"Execuţiile în Japonia sunt secrete şi deţinuţii sunt în general avertizaţi numai cu câteva ore înainte, dar nu întotdeauna. Familiile, avocaţii lor şi opinia publică sunt informaţi numai după aceea", explica într-un raport recent Amnesty International, care protestează la fiecare execuţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel