Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jaf de zile mari în Italia. Un român a scos 3.500 de euro de la un bancomat, după ce a furat pinul de la două femei
WhatsApp
Un român a scos 3.500 de euro de la un bancomat în via Dagnini din Bologna, după ce a furat pinul de la două femei. Hoțul a fost plasat în arest la domiciliu cu brățară electronică: mai dăduse lovitura cu aceeași tehnică la Verona. 
Clienții celei mai mari bănci comerciale din Etiopia au retras milioane de euro după o defecțiune la bancomat

Bărbatul de naționalitate română a "încasat" 3.500 de euro în trei zile. Cum? Jefuind două femei la un bancomat Unicredit din via Dagnini. În a treia zi, un comerciant a raportat poliției comportamentul suspect al bărbatului, care părea să urmărească mai multe persoane care se îndreptau spre bancă.

Astfel, carabinierii de la stația din Bologna l-au oprit și l-au percheziționat. După, l-au dus la secție, unde cele două victime l-au recunoscut la cazarmă, executându-se un mandat de cercetare penală împotriva lui pentru jaf și furt calificat.

 

A vrut să se îmbogățească pe spatele altora și a ajuns la închisoare



Hoțul este un român de 27 de ani, fără domiciliu stabil, împotriva căruia judecătorul nu a validat arestul "din cauza absenței pericolului de a fugi", dar a dispus "arestul la domiciliul soției sale din Bologna, cu brățară electronică".

În prezent, românul în vârstă de 27 de ani se află încă în închisoare, așteptând ca carabinierii 'să verifice disponibilitatea femeii de a-l primi și adecvarea casei pentru executarea măsurii'.

Tânărul este acuzat de două episoade: primul, pentru care este acuzat de tâlhărie, a avut loc pe 2 martie împotriva unei femei de 71 de ani din Bologna, pe care românul a împins-o după ce a introdus pinul cardului de la bancomat, retrăgând apoi 1.500 de euro în locul bătrânei.

Al doilea, a avut loc sâmbătă dimineață, când bărbatul a retras 2.000 de euro cu cardul unei femei georgiene de 50 de ani: în acest caz, acuzația este de furt, deoarece românul a jefuit-o pe femeie fără a recurge la violență.

Vezi și: Român prins în Italia, în timp ce voia să fure o parte din acoperișul unei biserici

 

Românul mai are antecedente cu poliția



Victimele l-au descris pe român ca fiind „un bărbat cu barbă închisă la culoare, de înălțime medie și de constituție subțire". În momentul în care a fost oprit de polițiști, bărbatul de 27 de ani avea asupra sa 600 de euro, care păreau să fi fost 'furați recent, cu același mod de operare, de la o altă victimă, care este încă în curs de identificare'.

Investigațiile ulterioare au arătat că românul mai avea "antecedente cu poliția pentru infracțiuni contra patrimoniului, în special furt calificat, înșelăciune, tâlhărie și utilizare frauduloasă a cardurilor de credit, fusese arestat recent, în executarea unei ordonanțe de arestare preventivă emise de Autoritatea Judiciară din Verona, pentru o infracțiune similară celei de la Bologna".

Eliberat din închisoare în decembrie, tânărul de 27 de ani 'fusese supus unei interdicții de ședere în Veneto'.

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel