Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coșmar pentru o româncă din Italia: umilită timp de 4 ani de cumnatul său. "Ieși afară, ți****ă! / Hitler și Ceaușescu au făcut bine că v-au omorât!"
WhatsApp
O româncă din Italia a trăit un adevărat coșmar timp de 4 ani, fiind înjurată, umilită și amenințată de cumnatul său, un italian în vârstă de 49 de ani. 
Foto: ILUTRATIV

Presa din Italia scrie despre un caz dovedit de rasism al cărei victimă este chiar o româncă. Potrivit publicației Il Gazzettino, P.M, un italian în vârstă de 49 de ani a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru hărțuire și vătămare corporală.

Totul s-a întâmplat la Pordenone (regiunea Friuli-Veneția Giulia). Timp de 4 ani, italianul i-a adresat cuvinte jignitoare cumnatei sale, o femeie de origine română. Nici fratele lui, soțul conaționalei noastre, nu a scăpat de agresiunile bărbatului, motiv pentru care cei doi soți au decis să-l denunțe la poliție. 

"Ieși afară, țigancă!” / "Hitler și Ceaușescu au făcut bine că v-au omorât pe toți”, sunt doar câteva dintre cuvintele pe care italianul le-a adresat româncei. 

Cei doi soți au mers la poliție și au spus că se tem pentru viața lor din cauza agresivității de care inculpatul dădea dovadă. Gesturile acestuia nu au fost limitate doar la amenințări, ci și la fapte pline de violență, de la uși izbite de ziduri și până la amenințări cu moartea, cu cuțitul în mână. În iunie 2017, P.M. a luat un cuțit de bucătărie și l-a amenințat pe fratele său că-i va tăia gâtul. Apoi l-a lovit în față cu o chiuvetă de plastic, l-a apucat de gât cu o mână și l-a lovit în nas cu cealaltă, provocându-i răni grave. 

În altă ocazie, italianul a amenințat-o cu un baston româncă și i-a spus: "Ieși afară de aici, țigancă!”. Amenințările și frazele rasiste adresate conaționalei i-a adus rasistului o pedeapsă cu închisoarea, având în vedere că avea și alte antecedente penale. Totodată, el a fost obligat să plătească celor doi 15.000 de euro daune morale.

romanca umilita italia rasism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel