Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia, zguduită de 22 de cutremure, în 48 de ore: „Nu se poate ști când, unde și ce magnitudine va avea loc următorul seism”
WhatsApp
22 de cutremure au fost înregistrate în 48 de ore, în Florența din Toscana, Italia, iar roiul seismic continuă, anunță Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV).
Italia, zguduită de 22 de cutremure, în 48 de ore: „Nu se poate ști când, unde și ce magnitudine va avea loc următorul seism”. FOTO: captură giornaledipuglia.com

Roiul seismic continuă în zona Impruneta și San Casciano, provincia Florența, Toscana din centrul Italiei. Camera de protecție civilă a orașului metropolitan Florența transmite că luni, 9 mai, la ora locală 05:06, rețeaua de monitorizare a Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie a înregistrat un cutremur cu magnitudinea 2,7 la o adâncime de 9 km, cu epicentrul la 3 km est de municipiul San Casciano. Șocul a fost resimțit de populație. Serviciile de urgență susțin că nu au fost înregistrate probleme critice.

Ulterior la orele locale 05:12 (Impruneta), 05:22 (San Casciano), 05:44, 06:22, 08:35 și la 09:16 (la Impruneta) s-au înregistrat seisme cu magnitudini cuprinse între 2,4 și 2,2 grade pe scara Richter.

Duminică, 8 mai, a fost înregistrat un alt cutremur la ora locală 12:12, cu magnitudinea 2.3 grade pe scara Richter, la o adâncime de 5 km, cu epicentrul la Impruneta, iar apoi în noaptea dintre duminică și luni la ora locală 04:42 (de magnitudinea 2.1). Pe scurt, de la miezul nopții din 7 mai până duminică, 8 mai, au fost înregistrate 22 de cutremure, cu epicentrul între cele două municipii din Chianti.

Astăzi, la ora locală 13:37, a fost înregistrat un nou șoc ușor, cu magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter, la o adâncime de 6,6 km, în apropiere de Impruneta (FI), lângă Florența.

 

„Nu se poate ști când, unde și cu ce magnitudine va avea loc următorul cutremur”

 

Roiul de evenimente seismice care zguduie teritoriul de la periferia capitalei nu s-a oprit din 3 mai. Sunt câteva zile de cutremure succesive, cu epicentrul mereu între Impruneta, San Casciano și Greve in Chianti.

„Zona metropolitană Florența este expusă riscului de activitate seismică. Este important de știut că nu se poate ști când, unde și cu ce magnitudine va avea loc următorul cutremur, dar este posibil să fie informat pericolul seismic în zona în care se locuiește”, explică experții.

„Zona Chianti este clasificată ca zonă 3, adică o zonă în care există o probabilitate scăzută să se producă cutremure puternice cu riscuri”, au mai clarificat experții.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel