Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Zeci de imigranți, EVACUAȚI dintr-o veche fabrică. Salvini: "Sunt mândru de această intervenție"
WhatsApp
Poliţia italiană a evacuat luni dimineaţă o fostă fabrică de penicilină, la est de Roma, ocupată de numeroase persoane, majoritatea migranţi de origine africană dar şi familii de italieni, informează AFP. 

Operaţiunea s-a desfăşurat în calm, în timp ce în interiorul unui imens hangar al fabricii dezafectate situate la zece kilometri de centrul istoric al capitalei, se aflau aproximativ 40 de persoane.

Fabrica, unde cu peste 50 de ani în urmă munceau 1.600 de angajaţi, a devenit o ruină formată din mai multe clădiri pline de gunoaie, de substanţe chimice expirate şi azbest, unde trăiau pisici şi şobolani, cu o singură sursă de apă şi un generator electric.

Evacuarea, programată de câteva săptămâni, a fost supervizată de ministrul de interne şi liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga, Matteo Salvini.

'Sunt mândru de această intervenţie de restabilire a legalităţii, a curăţeniei şi securităţii, aşteptată de ani de zile', a spus el într-o înregistrare video postată pe Facebook.

'Acesta era o sursă pentru traficul de droguri pentru o mare parte a oraşului. Agresiuni, jafuri, atacuri cu cuţitul, furturi şi violenţe erau pe ordinea de zi', a adăugat el.

Ministrul a declarat că zecile de persoane care ocupau vechea fabrică 'aflate în situaţie legală şi cu adevărat în nevoie vor fi luate în grija instituţiilor'.

'Ceilalţi vor fi evacuaţi, urmăriţi şi identificaţi oriunde s-ar afla', a spus el înainte de a anunţa că şi alte evacuări au fost planificate 'în următoarele săptămâni în multe alte oraşe italiene'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel