Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Vacanță de coșmar pentru o familie de români: băiețelul lor de doar șase ani s-a înecat într-o piscină
WhatsApp
Vacanța unei familii de români în stațiunea Cala Luas din Ogliastra, Sardinia, s-a încheiat ci o tragedie. Fiul de șase ani s-a înecat în piscina hotelului, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 16 iulie. 
Italia. Vacanță de coșmar pentru o familie de români - băiețelul lor de doar șase ani s-a înecat într-o piscină

Copilul era cu părinții la piscină, când s-a întâmplat nenorocirea. La fața locului au ajuns de urgență serviciile de salvare și l-au transportat pe băiețelul la spital. Din păcate, manevrele de resuscitare aplicate de medici nu au dat rezultate, iar copilul a murit, scrie corriere.it.

Medici încă nu au stabili dacă băiețelul a murit din cauza înecului sau a unei boli. Părinții sunt în stare de șoc. Băiețelul era supravegheat de ambii părinți când a intrat în apă. La piscină se afla și sora mai mică a băiețelului.

O mamă româncă şi cei doi fii au căzut într-un puţ: Ar fi picat pe rând, încercând să se salveze unul pe altul

După ce au observat că copilul nu ieșit din apă, părinții au apelat imediat serviciile de urgență. Elicopterul 118 a transportat copilul la spital, dar încercările de resuscitare au fost  inutile.

Și polițiștii au ajuns la locul tragediei, pentru a reconstitui faptele și a stabili cine se face responsabili de decesul micuțului.

Un român stabilit în SUA a căzut într-o râpă. A venit în vacanță în țară alături de alți trei amici

A fost deja deschis un dosar de cercetare și este probabil ca magistratul de instrucție să numească un medic legist, care să efectueze autopsia și să stabilească cu certitudine cauza morții.

 

Alertă de căldură: părinții sunt sfătuiți să își țină copiii în casă. Urmează cel mai lung val de căldură din ultimii ani

 

Alertă de căldură. Părinții sunt sfătuiți să își țină copiii în casă. Medicii emit avertismente de sănătate înainte de cel mai lung val de căldură din ultimii ani, cu temperaturi care vor ajunge la 33 grade Celsius începând din acest weekend.

Se așteaptă ca mercurul să atingă peste 30 grade în România, cât și în alte țări în această după-amiază, iar oamenii se așteaptă să își petreacă weekendul pe plaje și în spațiile verzi pentru a profita la maximum de începutul unei perioade de caniculă, însă nu este indicat.

Astfel de temperaturi depășesc punctele fierbinți de vacanță, inclusiv Mykonos, cu 23 grade Celsius și Split, cu 24 grade Celsius.

Dar vremea caldă și însorită de sâmbătă este doar începutul - temperaturile vor crește pe zi ce trece până când vom atinge un vârf luni și marți, cu o temperatură caniculară.

 

 

Alertă de căldură. Părinții sunt sfătuiți să își țină copiii în casă

 

Având în vedere că ne așteaptă una dintre cele mai lungi perioade de vreme caniculară, NHS Sheffield Foundations Trust a avertizat părinții să nu lase copiii să alerge la soare, iar dacă sunt expuși, să păstreze hainele ușoare.

„Asigurați-vă că copiii dumneavoastră beau multă apă pentru a rămâne hidratați. Amintiți-vă că a bea puțin și des este cel mai bine”, au scris aceștia într-un mesaj pe Twitter.

„Nu le permiteți copiilor să stea la soare pentru perioade lungi de timp - și nu-i lăsați niciodată în mașină într-o zi călduroasă. Este important să se odihnească la umbră și să găsească locuri răcoroase. Atunci când sunt la soare, copiii ar trebui să poarte haine ușoare care să le acopere cât mai mult din piele. Chiar dacă sunt acoperiți, asigurați-vă că sunt acoperiți cu o cremă de soare cu factor ridicat de protecție”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel