Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un șofer român, pericol pentru participanții la trafic. A urcat beat la volan și s-a dat în spectacol în fața polițiștilor
WhatsApp
Un șofer, cetățean român, a fost prins conducând-și în zigzag autoturismul, sâmbătă noaptea, 4 decembrie, la Trestina. Când a fost oprit de o patrulă de carabinieri, bărbatul, care era sub influența alcoolului, a început să facă scandal. 
Italia. Un șofer român, pericol pentru participanții la trafic. A urcat beat la volan și s-a dat în spectacol în fața polițiștilor

Noaptea de sâmbătă, 4 decembrie, a fost plină de evenimente la Trestina, unde carabinierii au avut dificultăți în a reține un  șofer beat, de 48 de ani. Bărbatul, cetățean român, a fost prins conducând un autoturism, în timp ce se deplasa în zigzag pe străzile orașului. După ce a fost oprit, oamenii legii și-au dat seama  că șoferul era sub influența alcoolului.

La rândul său, bărbatul a devenit nervos și a refuzat să facă testul de alcoolemie, iar apoi a devenit recalcitrant. Carabinierii au fost nevoiți să cheme o altă patrulă de poliție, care a reușit cu greu să-l stăpânească pe bărbat. Pe  lângă faptul că s-a opus controlului, acesta a amenințat, în repetate rânduri, polițiștii, alergând haotic pe stradă, creând un pericol pentru el și pentru automobilele care se deplasau pe stradă, scrie tuttoggi.info.

Cu toate acestea, intervenția decisivă a oamenilor legii a permis ca situația să revină la normal, deși unul dintre carabinieri s-a ales cu câteva vânătăi în încercarea de a-l opri pe bărbat. În cele din urmă, românul, de 48 de ani, a fost acuzat de refuzul de a se supune testului pentru alcoolemie, dar și de amenințare la adresa unui funcționar public.

 

Una alt român a fost arestat în Italia, după ce a fost pus pe fugă de vecini

 

Un român care încerca să spargă o locuință a fost arestat în Italia, după ce a fost pus pe fugă de vecini.  Un român în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul în Decollatura (provincia Catanzaro, din Calabria), a fost arestat, după ce a vrut să spargă o locuință din aceeași localitate, însă a fost pus pe fugă strigătele furioase ale vecinilor. Bărbatul a fugit de la locul faptei, fiind prins ulterior de carabinieri.

Potrivit presei locale, incidentul s-a petrecut joi noapte, în jurul orei 1:30. Câțiva vecini ai casei cu pricina l-au observat pe bărbatul care, cu precauție, s-a apropiat mai întâi și apoi a încercat să deschidă, cu unelte specifice spargerilor de locuințe, magazia unui imobil.

 

Pus pe fugă de vecini, hoțul s-a dus direct acasă

 

Unii dintre vecini au auzit zgomote ciudate în curtea imobilului respectiv, precum și prezența unei persoane străine. Fără teamă, aceștia l-au speriat pe hoț cu strigăte puternice, punându-l pe fugă către străzile adiacente.

Alertați la numărul de urgență 112, carabinierii din Soveria Mannelli (localitate aflată la doar 7,4 km distanță) au sosit la fața locului și au început imediat căutările hoțului, descris amănunțit de martori, urmărindu-l până la domiciliul său.

Românul a fost reținut și prezentat autorităților judiciare pentru tentativă de furt, iar instrumentele de spargere folosite, găsite la domiciliul său, au fost confiscate.

Potrivit sursei citate, identificarea rapidă și urmărirea în timp util a infractorului au fost posibile grație simțului civic al cetățenilor ce au anunțat imediat ceea ce se întâmplă, permițând trimiterea imediată a unei patrule de carabinieri la fața locului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel