Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român s-a instalat cu 30 de porumbei de competiție pe un teren ce nu îi aparține: „Era o simplă creștere”
WhatsApp
Un român, în vârstă de 30 de ani, a fost prins cu o cușcă de porumbei instalată ilegal pe un teren neîmprejmuit, care nu îi aparține, în Paderno Dugnano, o comună din provincia Milano, Italia.
Italia. Un român s-a instalat cu 30 de porumbei de competiție pe un teren ce nu îi aparține: „Era o simplă creștere”

Un teren privat neîmprejmuit avea instalat pe mijloc o cușcă plină de porumbei. Acest adăpost al păsărilor a apărut în ultimele săptămâni într-o zonă agricolă de la marginea Calderarei. Proprietarul a anunțat prezența structurii abuzive la poliția locală care a demarat ancheta.

Când ofițerii au apărut la locul unde era instalată cușca în mod abuziv, nu era nimeni, însă au observat pașii cuiva care hrănea porumbeii și curăța căsuța de excremente. În plus, cușca bine finisată de 5 pe 5 metri era deschisă pentru a elibera păsările care puteau reintra oricând doreau.

 

Românul riscă o amendă de la 200 la 2.000 de euro

 


Astfel, poliția locală, instalând micro camere și folosind drona, a reușit să înțeleagă cui aparținea cușca cu cei 30 de porumbei. După câteva urmăriri în ultimele zile au oprit un tânăr de 30 de ani, de naționalitate română. El le-a explicat agenților că era „o simplă creștere a vreo 30 de porumbei de folosit în competiții”. Unii dintre ei pot zbura până la 100 de kilometri.

Agenții s-au opus invadării terenurilor private și construirii ilegale a cuștilor de porumbei. Acum, românul riscă o amendă de la 200 la 2.000 de euro dacă proprietarul nu retrage plângerea. În plus, va trebui să demonteze structura de protecție a păsărilor.

 

Porumbeii se ghidează în drumul lor către casă după câmpul electromagnetic al pământului

 

Porumbelul de curse este dotat cu un extraordinar simț de orientare fiind capabil să se întoarcă acasă de la distanțe de peste 1500km. Cercetătorii spun că porumbeii voiajori se ghidează în drumul lor către casă după câmpul electromagnetic al pământului sau după Soare. Porumbelul voiajor, lansat departe de casă, este întotdeauna mânat de instinct să revină la cuibul său – omul a speculat acest comportament, și astfel au apărut concursurile cu porumbei. Cele mai bune rase de porumbei voiajori s-au format și s-au definitivat în Belgia, „țara columbofiliei”, unde există și în prezent cel mai mare număr de columbofili.

Porumbeii voiajori au o memorie foarte bună, fiind multe cazuri în care spre exemplu, un porumbel cumpărat dintr-o țară și ținut închis ani de zile în alta, la sute de kilometri depărtare la noul proprietar, a scăpat și s-a întors la locul unde s-a născut.

De aceea, cine dorește să înceapă sa concureze cu porumbeii, trebuie să achiziționeze pui sau și mai bine, porumbei maturi cu origini și rezultate bune, din care se se reproducă loturi de pui. Puii care au învățat să zboare în jurul unei crescătorii, se vor întoarce acolo toată viața. Sigur că sunt și excepții, totul ține de inteligența păsării și de dragostea sa de casa. Foarte mulți porumbei voiajori preferă să rabde de foame decât să intre în crescătorii străine. Aceștia sunt cei mai buni. Se mai întâmplă și accidente sau porumbeii pur și simplu nu au origine bună de mari cursieri, și atunci vor intra în crescătoriile străine. Unii rămân definitiv, iar alții își recapătă forțele după care continua drumul spre casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel