Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Trei apartamente sparte într-o oră: hoții au furat banii pe care o familie de români îi strângea pentru o mașină
WhatsApp
Furturi repetate în Loria, Italia, unde trei apartamente au fost sparte într-o oră. Au fost furați 10.000 de euro, sumă pe care o familie a păstrat-o pentru a-și cumpăra o mașină nouă.
Spania. Cinci persoane, arestate, dintre care și un român, pentru furturi din locuințe închiriate cu ajutorul unei agenții imobiliare / Foto: Unsplash

Lovitură de proporții vineri seară într-o reședință din Bessica di Loria, Italia: trei apartamente au fost vizitate într-o oră, între orele 19 și 20, de o bandă de hoți acrobați.

În două cazuri, hoții s-au limitat la a cotrobăi prin dulapuri și sertare, furând bijuterii. Însă la al treilea apartament, au dat lovitura.

După raidul de vineri seara, în apartamentul uneia dintre cele trei familii jefuite, a rămas doar plicul de hârtie în care erau ascunși cei 10.000 de euro. Banii au dispărut împreună cu toate bijuteriile care se aflau în casă. 

 

O familie de români, jefuită de 10.000 de euro


O clădire din Via Cantoni, formată din 14 apartamente, a ajuns în vizorul unei bande de hoți. Cea mai mare notă de plată a fost plătită de o familie de români de la primul etaj, căreia i s-au furat bani pentru achiziționarea unei mașini, dar și bijuteriile din aur. Hoții s-au cățărat exploatând țevile exterioare, după cum reiese din urmele lăsate pe pereți, și au trecut la acțiune profitând de absența proprietarilor.

Cuplul de români era plecat la un botez, iar copiii erau la niște prieteni de familie. Ei au fost primii care s-au întors acasă, în jurul orei 23.00 și au observat raidul. Nimic nu a fost salvat. Dulapuri, sertare, mobilă: hoții au răscolit totul, mutând chiar și tablouri în căutarea unor seifuri de perete.

Același scenariu în alte două unități rezidențiale. Dintr-un apartament de la parter, locuit tot de români, au scos aur. Din nou, o captură de cinci cifre. Al treilea chiriaș, al cărui apartament a fost complet răvășit de bandă, a scăpat cel mai bine. "Aveam doar câteva inele, dar nu le-au observat", spune Michela C., încă zguduită. „Mi-au lăsat bijuteriile, precum și telefonul mobil și tableta, care erau încărcate".

 

Hoții au folosit „tehnica găurii” pentru a da spargerile


Au pătruns pe fereastră, folosind tehnica clasică de străpungere, sau „tehnica găurii”: mai întâi au făcut o gaură în rama ferestrei, apoi au reușit să deschidă geamul.

Fără să se lase descurajat de prezența câinelui, care a lătrat furios timp de un sfert de oră, în zadar. "Mi-am dat seama de furt la ora 20.00, când am ajuns acasă. Și a fost groaznic", adaugă Michela, care, ca și ceilalți doi proprietari de apartamente, s-a adresat carabinierilor.

Elemente utile pentru identificarea infractorilor ar putea proveni de la camerele de luat vederi instalate în zonă. Raiduri similare au avut loc în aceeași seară în Castion di Loria, iar în zilele precedente, hoții au lovit și în Riese și Castelfranco, conform presei din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel