Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. TAXĂ de 1,5% pe sumele trimise de muncitorii străini în țările de origine
WhatsApp
Statul italian a introdus, de la începutul acestui an, o taxă de 1,5% pentru banii trimiși de străini în țările de origine.

Italia a introdus un impozit de 1,5% pe sumele trimise de muncitorii străini în țările de origine. Măsura fiscală a intrat în vigoare de la 01 ianuarie 2019 și nu se aplică cetățenilor din alte state membre ale Uniunii Europene.

Lucrătorii străini au trimis în țările lor de origine, în anul 2017, aproximativ 466 de miliarde de euro. Această sumă imensă este motivul pentru care guvernul italian a hotărât să introducă impozitul.

Banii trimiști spre România NU vor fi impozitați

 

România se află în topul listei țărilor care au primit fluxuri de bani din Italia, însă muncitorii care trimit bani acasă nu vor fi afectați de această taxă. Românii din Italia au trimis acasă nu mai puțin de 708 milioane de euro în anul 2017. Pe locul 2 se află Bangladesh, cu 532 milioane de euro.

Citește și: Italia. Un român și-a dat foc în plină stradă, după o ceartă cu iubita sa

Printre motivele care au dus la impunerea impozitului de 1,5% pe remiterile în țările de origine se numără creșterea veniturilor la bugetul de stat și descurajarea activităților clandestine.

"În opinia noastră, este corect ca acești bani să fie cheltuiți în Italia. Dacă merg în străinătate, atunci trebuie să fie impozitați", a declarat Stefano Buffagni (M5S), secretar de stat în guvernul italian.

Potrivit unor estimări, taxa de 1,5% ar putea aduce aproape 60 de milioane de euro pe an la bugetul de stat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel