Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Tânăr român, salvat ca prin minune din apa înghețată a mării
WhatsApp
Un român a fost salvat ca prin minune din apa înghețată a mării. Totul s-a petrecut la Bovalino, regiunea Calabria.

În Bovalino, o poveste cu conotații dramatice s-a încheiat cu un final fericit. Întâmplarea a avut loc în prima parte a după-amiezii de duminicii trecute (în jurul orei 14.00) pe malul mării San Francesco di Paola, în apropiere de fostul lido "La Rocchetta".

Protagoniștii au fost: un tânăr român care - potrivit unor surse instituționale - a încercat să se sinucidă aruncându-se în apă de pe rampa creată ad-hoc pentru a coborî în mare ambarcațiunile Gărzii de Coastă, care se afla la doar aproximativ 50 de metri de locul faptei; doctorul Sergio Delfino și o patrulă de carabinieri care a intervenit prompt în calitate de salvatori.

Un tânăr din Bovalina, Pietro Serafino (fiul doctorului Serafino și al doctorului Iozzo), a răspuns la alarmă pentru a salva viața tânărului și, cu un mare spirit de altruism și reflexe rapide, a realizat un adevărat "act de eroism" și umanitate în același timp. Pietro, fără ezitare, s-a dus imediat acasă pentru a-și pune costumul de scafandru și s-a întors pe malul mării pentru a sări în apele înghețate, înotând pentru a ajunge la băiat. Între timp, trupul românului plutea în apă și doar datorită intervenției oportune a salvatorilor, și în special a lui Pietro, ne putem bucura acum de salvarea unei vieți umane.

Italia. Tânăr român, salvat ca prin minune din apa înghețată a mării 

 

Vestea, care a fost postată și într-o înregistrare video pe profilul de Facebook al doctorului Delfino, a făcut rapid turul tuturor rețelelor de socializare și, evident, a declanșat un val de emoție și recunoștință față de acest tânăr din Bovalina care, fără să țină cont că și-a riscat chiar și propria viață, a reușit să facă un adevărat miracol.

În postarea lui Delfino, pe lângă mulțumirile cuvenite carabinierilor, care au intervenit prompt, a existat și o mică notă polemică adresată Pazei de Coastă din apropiere: "...mă întreb ce rost are să avem un Oficiu Portuar în Bovalino????? La exact 100 de metri de locul accidentului, nimeni nu a intervenit, nici o barcă pneumatică, nici o barcă pneumatică, nici măcar o centură de salvare și o frânghie. Absolut nimic. Sper că carabinierii vor include acest detaliu în raportul lor“, spun unii dintre comentatori.

Ieri, primarul, av. Vincenzo Maesano, și-a exprimat printr-o postare personală pe profilul său de Facebook sentimentele personale de recunoștință și ale întregii cetățenii pentru Pietro Serafino: "Un tânăr din Bovalina, Pietro Serafino, care printr-un act eroic de mare altruism s-a aruncat în mare pentru a salva viața unui băiat de origine română care încercase să se sinucidă aruncându-se în apele din fața fostului Lido La Rocchetta. Mulțumirile mele personale se îndreaptă către Pietro și ale întregii comunități bovinene, pentru ceea ce a făcut, pentru că salvarea unei vieți arată un spirit sensibil și un mare simț civic“, potrivit infooggi.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel