Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Șomerii români din Peninsulă ar putea rămâne fără ajutoare sociale
WhatsApp
Românii din Italia ar putea rămâne fără ajutorul social pentru şomeri. Măsura face parte dintr-un nou pachet de modificări legislative menit să schimbe total piața muncii din Peninsulă.

Românii șomeri stabiliți în Italia ar putea rămâne fără ajutorul social. Noua măsură face parte dintr-un nou pachet de modificări legislative menit să schimbe total piața muncii din Peninsulă, informează antena3.ro.

În condițiile noului pachet de modificări, ajutorul social pe care guvernul italian îl oferă celor care nu au un loc de muncă, este subiectul cel mai fierbinte, și cel mai dezbătut în aceste zile în Italia. Decizia vine în contextul în care au existat mai multe situații în care mai mulți oameni, în principal români, au încercat să fenteze sistemul italian. Astfel, deși aceștia nu locuiesc în Italia, veneau în țară lună de lună ca să-și ridice banii. În anumite situații, soseau chiar și alte persoane care dețineau autovehicule de lux, bărci, sau care locuiau chiar în Caraibe. Cu toate acestea, aceste persoane aveau acces la acești bani oferiți de stat.

 

Guvernul italian a dat 15 miliarde de euro pentru ajutor social, sumă din care 117 milioane ar reprezenta o sumă fraudată

 

Totodată, potrivit antena3.ro, de anul trecut și până în prezent, guvernul italian a dat 15 miliarde de euro pentru acest ajutor social, sumă din care 117 milioane ar reprezenta o sumă fraudată. În această situație, guvernul italian a considerat că este momentul modificării unor criterii prin care se poate avea acces la acești bani oferiți ca ajutor social.

De asemenea, înainte trebuia să fii rezident pe o perioadă de 10 ani în Italia ca să obții acest ajutor social. Recent, însă perioada a scăzut la 5 ani. Totodată, în cazul în care persoana care beneficiază de acest ajutor, refuză un loc de muncă oferit de statul italian, acestuia i se taie din banii din ajutor. În situația în care refuză și un al doilea loc de muncă, atunci acest ajutor este anulat persoanei în cauză.

Totodată, se măresc sumele date familiilor foarte numeroase, și scade suma oferită celor care sunt singuri, iar companiile care angajează persoane care încasează acest ajutor, vor primi facilități de la statul italian.

Guvernul amenință cu controale drastice pentru toți cei care încasează acest ajutor. În acest mod, guvernul speră să reducă numărul persoanelor care îl accesează, deși nu îndeplinesc condițiile necesare, scrie antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel