Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia schimbă regulile deplasărilor. Ce se întâmplă cu cei care trebuie să ajungă la altă locuință
WhatsApp
Odată cu noul decret al premierului Mario Draghi, Italia schimbă regula deplasărilor pentru cei care dețin mai multe locuințe și vor să ajungă la una din ele. 

Regulile privind deplasările între orașe și regiuni se schimbă în cazul celor care vor să se deplaseze la o a doua locuință pe care o posedă. Odată cu noul decret aprobat de Consiliul de Miniștri regulile se schimbă și posibilitatea de a vă muta în casa în care nu sunteți rezident nu mai este aceeași ca înainte, ci se schimbă în funcție de culoarea regiunii în care se află locuință dumneavoastră.

Așa cum relatează Corriere della Sera , în regiunile din zona galbenă și în cele din zona portocalie puteți merge la casele secundare pe care le dețineți, chiar dacă acestea nu se află în regiunea în care aveți reședința. Există totuși limitări: în primul rând regula unității familiale, care prevede că puteți merge la a doua casă însoțit de copil și soț sau soție. Așdar nu puteți fi însoțiti de prieteni sau părinți și puteți merge la respectiva casă numai dacă aceasta este nelocuită. Evident, doar cei care pot dovedi că respectiva casă le aparține pot merge acolo, prezentând un act de proprietate în acest sens. 

Noul decret din Italia. Ce se întâmplă dacă locuința este în zona roșie sau într-una de portocaliu închis

 

Cu toate acestea, nu este permis să vă deplasați la cea de-a doua casă în cazul în care o dețineți, dacă aceasta din urmă se află într-o regiune din zona roșie sau într-o zonă portocaliu închis : în același mod, cei care locuiesc în regiuni care se încadrează în aceste culori(roșu și portocaliu închis) nu se pot deplasa la a doua lor casă, deoarece în acest caz este interzisă părăsirea orașului de reședintă cu excepția motivelor care țin de sănătate, de muncă sau alte urgențe. Chiar și în aceste cazuri este obligatorie declarația pe propria răspundere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel