Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. S-a făcut DREPTATE. Traficanții de îngrijitoare din România și-au aflat pedepsele
WhatsApp
Un italian și o româncă au fost condamnați la trei ani și patru luni de închisoare, aceștia fiind găsiți vinovați pentru trafic de muncitori, în special îngrijitoare din România și Ucraina. 

Curtea Supremă din Italia s-a pronunțat în procesul în care două persoane, un italian și o româncă, au fost acuzate de trafic cu muncitori, în special badante. Acesta a fost ultimul termen în procesul care a durat mai mulți ani, relatează portalul ilmattino.it.

Cum funcționa rețeaua și cum își băteau joc de femeile românce

 

Cei doi inculpați, Antonio Santaniello și Paula Liliana Chiraș, racolau femei din România și Ucraina cărora le promiteau locuri de muncă bine plătite în Italia. Odată ajunse în Peninsulă, femeile erau deposedate de pașaport (România nu era în Uniunea Europeană), document vital pentru ca acestea să se întoarcă în țară. Ancheta datează din anul 2004, iar inculpații și-au epuizat toate căile de atac în justiție.

Familiile care solicitau aceste “servicii” de intermediere le plăteau celor doi un comision de 120 de euro pe lună, pentru fiecare româncă angajată. Femeile erau obligate să lucreze fără forme legale și erau amenințate cu repatrierea dacă suflă vreo vorbă.

Citește și: Italia. Numere străine. Primul român amendat în Milano. Suma URIAȘĂ pe care trebuie s-o plătească

Polițiștii din zona Bari au intrat pe fir și, în urma interceptărilor telefonice, au reușit să descopere această rețea ilegală. Anchetatorii au stabilit că cei doi au încălcat legea migrației și i-au adus în fața justiției.

Cei doi au primit pedepse similare, trei ani și patru luni de închisoare cu executare, fără nicio cale de atac a sentinței.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel