Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Românii din Cassano D'Adda s-au simțit ca acasă pentru câteva ore. Imagini EMOȚIONANTE de Ziua Națională
WhatsApp
Duminică 1 decembrie 2019, la Cassano D'Adda - Italia, românii au sărbătorit ziua națională într-un fel aparte.

Asociația Culturală IH.th.IS și Parohia ortodoxă din Cassano D'Adda au reușit să aducă în micul orășel de lângă Milano, Cenaclul Lumină Lină din Sibiu. Cei 18 membri ai cenaclului au răspuns pozitiv și astfel, au fost 3 zile musafirii comunității românești, fiind găzduiți de membrii asociației. Spectacolul de pe 1 decembrie a avut loc la Teatrul Teca din Cassano D'Adda, iar românii au răspuns în număr mare.

În cele 4 ore de spectacol s-a creat o atmosferă incendiară. S-au cântat celebrele cântece patriotice din Cenaclul Flacăra, care au ridicat efectiv sala în picioare. Marșul lui Iancu, Clopotul Reîntregirii, Treceți batalioane române Carpații și alte piese cunoscute. Totodată, copiii Asociației IH.th.IS au pregătit cântece și poezii patriotice.

(w670)

Cenaclul Lumină Lină a fost înființat pe 5 august 2009 de Părintele Cătălin Dumitrașcu. Are la activ peste 500 de concerte în biserici, case de cultură și amfiteatre din țară și din străinătate. Scopul acestui cenaclu este de a duce cântecele patriotice și pricesnele pe întreg cuprinsul țării și peste hotare, așa cum părintele Cătălin, nu rareori amintește „cântecele patriotice sunt soluțiile naționale la problemele de astăzi ale României "de-românizate", o Românie dezbinată, sperând că măcar cu aceste cântece dacă rămânem, sufletul nostru și liniștea pe care o căutăm să ne inunde precum lumina soarelui pe cereasca boltă a lumii".

În urmă cu câțiva ani s-a alăturat cenaclului și renumitul raposod al cântecului patriotic românesc, Părintele Doru Gheaja, autorul cântecelor: Așa-i românul, Tu Ardeal, Colo-n munții Țebei, Măi Ardeal.

(w670)

Românii s-au simțit ca la Alba Iulia

La eveniment a mai fost prezent și poetul diasporei Viorel Boldiș care a recitat alături de membrii Cenaclului. De asemenea a mai participat cântăreața de muzică folk Claudia Șerdan cu grupul de copii "Hai-hui prin sufletul folkului" și formația Groove Express, compusă din tineri italieni cu solista vocală Casiana Danci, originară din Borșa (jud. Maramureș). După concert, românii prezenți au declarat că se simțeau ca la Alba Iulia, în ziua Unirii.

FOTO-VIDEO

(w670)

(w670)

(w670)

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel