Un italian în vârstă de 75 de ani, proprietarul firmei Cide, din Mareno di Piave, provincia Treviso, a fost achitat vineri, 22 octombrie, de acuzația de omor din culpă în cazul decesului lucrătorului român Daniel Alexandru Cojocaru, care și-a pierdut viața în vara anului 2017, în interiorul unui bazin folosit pentru fermentarea vinurilor spumante.
Instanța, prezidată de judecătorul Francesco Sartorio, a hotărât astăzi că italianul Ettore Dall’Armellinanu nu este vinovat de moartea muncitorului român.
Procurorul Francesca Torri ceruse ca bărbatul de 75 de ani să fie condamnat la 2 ani de închisoare, relatează publicația Treviso Today.
Daniel Alexandru Cojocaru avea 43 de ani și de 17 ani lucra la crama Cide din Mareno di Piave.
La data de 24 august 2017, bărbatul se afla la serviciu și a intrat într-un bazin de fermentare a vinului spumant.
Deși bazinul era gol, în interior era o concentrație foarte mare de dioxid de carbon și azot, amestecul nociv fiindu-i fatal muncitorului român. Bărbatul a fost găsit de colegii săi întins pe burtă, iar medicii sosiți la fața locului n-au mai putut face nimic.
Ancheta a scos la iveală faptul că nu urmau să fie programate lucrări de întreținere în timpul zilei respective și că bazinul era spălat oricum în mod automat.
Conform judecătorilor, Daniel Cojocaru ar fi intrat în bazinul respectiv din proprie inițiativă și fără vreun motiv aparent. În consecință, singurul vinovat de moartea sa ar fi doar el însuși.
În urma românului au rămas o soție îndurerată și doi copii care vor crește fără tată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News