Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român lăsat să moară de prietenii săi, de frică să nu fie prinși cu droguri. Au aruncat cadavrul pe un câmp. Se cer șase luni de închisoare
WhatsApp
La trei ani de la moartea tânărului român, s-a făcut dreptate pentru familia sa. Acesta petrecuse cu doi prieteni, consumând droguri, iar în momentul în care starea sa de sănătate a fost în pericol, ceilalți doi nu l-au dus la spital. 
Italia. Român lăsat să moară de prietenii săi, de frică să nu fie prinși cu droguri. Au aruncat cadavrul pe un câmp. Se cer șase luni de închisoare

Și-au văzut prietenul murind sub ochii lor și s-au debarasat de cadavru aruncându-l pe un câmp. Cele două persoane implicate în moartea românului au fost condamnate la șase luni de închisoare.

Faptele datează din toamna anului 2020, dar astăzi a venit sentința tribunalului din Ivrea pentru cei doi prieteni care, cuprinși de panică, au fugit.

 

Șase luni de închisoare pentru persoanele care au asistat la moartea românului



Un bărbat și o femeie, ambii rezidenți în Brandizzo, au fost condamnați, pe procedură scurtată, la șase luni de închisoare pentru ascunderea unui cadavru.

Sentința a fost pronunțată de judecătoarea Lucrezia Natta împotriva lui Francesco Cirino, în vârstă de 41 de ani, și a Samanthei Morelli, în vârstă de 48 de ani (acuzarea ceruse un an și patru luni pentru Cirino, un an și două luni pentru Morelli).

Era 2 noiembrie 2020 când carabinierii au găsit corpul fără viață al lui Andrei Miron Radu, 22 de ani, de origine română, rezident în Crescentino, abandonat de cei doi în localitatea Baraccone, în Chivasso.

Potrivit anchetei, cei trei petrecuseră o seară împreună, consumând droguri, al căror abuz s-a dovedit însă fatal pentru tânărul de 22 de ani. Cadavrul a fost recuperat a doua zi de carabinieri, în urma unei sesizări.

Victima și ultima noapte

 

Andrei Miron Radu devenise de curând tată, bebelușul său având la acel moment șapte luni și urma să se căsătorească cu partenera sa câteva zile mai târziu.

Identitatea sa a fost stabilită doar datorită unui tatuaj de pe antebrațul stâng.

Autopsia, efectuată trei zile mai târziu pe trupul bietului român, a stabilit că acesta a murit din cauza unei insuficiențe cardio-respiratorii după ce a ingerat opiacee și cocaină.

Investigațiile ulterioare ale carabinierilor, coordonate de Procuratura din Ivrea, au reconstituit apoi povestea: cu o seară înainte, Andrei Miron Radu fusese acasă la doi prieteni din Brandizzo, Cirino și Morelli.

 

Familia vrea dreptate pentru Andrei



Cei trei au petrecut și au luat opiacee și cocaină, dar inima tânărului român nu a făcut față și s-a oprit. Speriați, cei doi prieteni l-au urcat în mașina lor, un Peugeot 206, dar în loc să meargă la spital, cei doi au încercat să scape de el.

Cu cadavrul la bord, au călătorit câțiva kilometri și apoi au ajuns la Baraccone, de la drumul național 590, au luat-o pe un mic drum de țară: aici au decis să se debaraseze de cadavru.

Avocatul celor doi, Sheila Foti, prezentă în sala de judecată, a cerut ca pedeapsa privativă de libertate a Samanthei Morelli să fie înlocuită cu cea de arest la domiciliu, iar judecătorul din Eporedo va decide pe 28 iunie.

Pe de altă parte, instanța nu a recunoscut munca de utilitate publică solicitată pentru Francesco Cirino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel