Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român, închis pentru complicitate la omor: „O crimă brutală, care a lăsat orfan un copil de 7 ani“
WhatsApp
Condamnarea la închisoare pe viață, confirmată în apel pentru Ivan Rudic, un șofer de camion sârb, în vârstă de 36 de ani, și confirmarea a doi ani de închisoare pentru Mihai Apopei, un muncitor român în vârstă de 51 de ani. Cei doi sunt acuzați că au ucis un bărbat în bătaie și i-au aruncat apoi trupul într-o prăpastie.

Ambii fuseseră arestați în august 2019 pentru uciderea lui Consolato Ingenuo, un bărbat de origine calabreză în vârstă de 42 de ani care locuia în Amore, un cătun din Vergato, în zona Bologna.

Curtea de Asise de Apel, prezidată de judecătoarea Donatella Di Fiore (alături de Domenico Stigliano), a admis cererile procurorului general adjunct Stefano Celli și ale părților civile reprezentate de avocații Claudia Maria Piazza și Francesco Maisano. Rudic, aflat în sala de judecată, a intervenit pentru a-și reafirma nevinovăția.

 

Italia. Român, închis pentru complicitate la omor

 

Acuzarea cere închisoare pe viață pentru Rudic și trei ani pentru complicele, care l-a ajutat să se debaraseze de cadavru.

Crima a avut loc după ce, într-un bar din Tolè, a izbucnit o banală ceartă între cei trei, care se vedeau de ceva vreme. În acea seară, grupul a băut câteva pahare și, după o ceartă la bar, au plecat împreună cu mașina lui Rudic.

Potrivit reconstituirii, după ce a dus victima departe de ochii curioșilor, Rudic a continuat să o bată până când a murit, apoi a încărcat cadavrul în mașină și a abandonat-o într-o zonă izolată.

„O crimă brutală, care a lăsat orfan un copil de 7 ani“

 

Ajutat de Apopei, acesta s-a debarasat de cadavru aruncându-l într-o prăpastie, în încercarea de a simula un accident. Cadavrul a fost găsit apoi, pe 30 iulie, într-o pantă între Cereglio și Tolè, nu departe de mașina abandonată a lui Rudic, care era plină de urme de sânge pe care inculpatul a explicat că a călcat un animal.

Avocatul Maisano a luat act de decizia judecătorului, care a admis cererile părții civile, pentru "o crimă brutală, care a lăsat orfan un copil de 7 ani".

O moldoveancă în vârstă de 30 de ani a ajuns, duminică dimineață, la spital, cu fața tăiată de un pahar. O româncă, care a fugit după atacul dintr-un bar din Trento Nord, ar fi provocat rănile. 

O româncă din Italia i-a tăiat fața fața unei moldovence cu un pahar

 

Carabinierii și o ambulanță au venit la fața locului pentru a acorda asistență. Femeia în vârstă de 30 de ani, tăiată de ciobul de sticlă, a suferit răni adânci sub ochi și pe obraz.

Potrivit relatărilor, bătaia dintre cele două femei a izbucnit sâmbătă seara din motive banale. Ambele fete se aflau în compania unor prieteni. Cu femeia moldoveancă era și soțul ei.

Potrivit mai multor declarații ale martorilor prezenți, cearta a fost aruncată din cauza unei fotografii care nu i-a plăcut româncei.

Disputa s-a încheiat cu fuga tinerei violente, care ar avea între 20 și 25 de ani, iar femeia de 30 de ani a fost transportată la spitalul Santa Chiara.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel