Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. REVOLTĂ a badantelor. Mesaj VIRAL: "Problema principală e că... "
WhatsApp
Mesaj viral printre badantele din Italia. O româncă le sfătuiește pe românce să țină capul sus la interviurile de angajare și să nu mai accepte condiții de mizerie. 

Un mesaj emoționant postat de o membră a unui grup de Facebook foarte popular printre badantele din Italia a devenit rapid viral, generând sute de reacții. Românca este revoltată de condițiile în care sunt nevoite să lucreze badantele din Italia, sfătuindu-le pe acestea să conștientizeze cât de importantă e munca lor și să țină capul sus atunci când merg să se angajeze.

"Problema principală a badantelor e că nu reușesc să schimbe ele mentalitatea și nici atitudinea. Majoritatea nu se respectă pe ele însele, nu reușesc să înțeleagă că meseria de badantă este foarte, foarte grea, pentru că implică efort fizic dar și psihic.

Dacă badantele ar pleca de la ideea asta (și anume dacă conștientizează că 365 de zile pe an trăiesc cu muribunzi în casă și că toate zilele fac pentru acești bătrâni aceleași lucruri, în practică zi de zi devin niște roboți), ar ști badantele să se aprecieze și ca atare când merg la un interviu de angajare ar ști foarte bine cât valorează munca lor și le-ar explica italienilor care e diferența dintre o badantă serioasă ("Brava", cum spun italienii) și o badantă neserioasă.

Badantele capabile să facă această meserie după ani de zile au învățat cât sunt de valoroase și ca atare în fața italienilor își vând pielea (serviciile de badantă) foarte scump. Aceste badante calificate și sigure pe ele știu să refuze italienii care încearcă să le ofere de muncă în condiții salariale și contractuale de mizerie.
Asta e diferența dintre o badanta care se respectă și o altă badanta care acceptă orice loc de muncă în orice condiții.
Badantele serioase și calificate refuză ilegalitatea, stau pe tușă 3/4 luni până găsesc angajatori corecți. Chiar sunt mulți angajatori corecți.
Angajatorii privesc întotdeauna atitudinea pe care o are badanta la interviul de angajare (dacă e nervoasă, agitată sau resemnată, cu coada între picioare, angajatorul miroase de la distanță că are în față o disperată care acceptă orice).
Ca atare, Atitudinea voastră în fața angajatorilor vă garantează obținerea drepturilor contractuale sau nu", este mesajul postat de Ionela Carp, un membru foarte activ al grupului de badante. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel