Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Răsturnare de situație în cazul zidarului român și a nepotului său, acuzați de uciderea unui mafiot italian
WhatsApp
Un adolescent român în vârstă de 17 ani a fost arestat în Italia, la începutul anului, după ce a mers la poliție și a mărturisit că are legătură cu uciderea lui Franco Lettieri, un mafiot italian. Tânărul va avea parte de ritul prescurtat al procesului.
sursa foto: Facebook

Tânărul român este acuzat de uciderea lui Franco Lettieri, care a fost ucis în seara de 16 ianuarie în Via Guiderocchi, unde bărbatul de 56 de ani din Salerno a primit ultima dintre cele cinci lovituri de cuțit, la capătul unui atac care a început în Via delle Stelle; apoi a murit în Via dei Soderini, unde s-a târât cu ultimele puteri.

El trebuie să răspundă pentru omucidere voluntară, la fel ca și unchiul său Petre Lambru, pentru care Procuratura din Ascoli a închis ancheta.

Vezi și: Italia. Detalii șoc în cazul zidarului român și a nepotului său, acuzați de uciderea unui mafiot italian: „Se aude o voce care nu are accent românesc“

Începutul procesului era stabilit pentru ieri dimineață, dar impedimentul legitim al avocatului Felice Franchi, care se află la Curtea de Asistentă din Macerata pentru crima Cianfrone, a făcut necesară amânarea acestuia până la sfârșitul lunii. Cu toate acestea, avocatul din Ascoli a cerut oficial un proces abreviat pentru tânărul său client, care, în caz de condamnare, va putea conta pe o reducere cu o treime a pedepsei.

Băiatul a mărturisit că l-a înjunghiat pe Lettieri. Acesta și-a recunoscut vina în mod important la 17 ianuarie, când s-a prezentat la cazarma carabinierilor însoțit de avocatul său Franchi. Acolo și-a recunoscut responsabilitatea, pe care unchiul său a respins-o. Trei lovituri de cuțit au atins piciorul victimei, iar una dintre ele s-a dovedit a fi fatală, deoarece a secționat artera femurală, provocând o hemoragie fatală.

Răsturnare de situație în cazul zidarului român și a nepotului său, acuzați de uciderea unui mafiot italian

 

Lettieri a fost, de asemenea, ghinionist: lama a atins doar o parte marginală a arterei femurale; o chestiune de milimetri și aceasta nu ar fi fost atinsă, așa că probabil ar fi fost încă în viață.

Tânărul român, care nu are încă optsprezece ani, a fost încredințat unei structuri pentru minori, care se află în afara provinciei.

Conform reconstrucțiilor făcute prin videoclipuri, cel mai tânăr l-a înjunghiat pe Lettieri în timp ce bărbatul de 57 de ani l-a bătut. Din acest motiv, medicii legiști vor să înțeleagă ce fel de lovituri a primit Lettieri și dacă fostul colaborator al justiției a fost împiedicat să se apere și să evite acele lovituri.

Victima, legături cu clanul mafiot Camorra

 

Victima a avut legături cu clanul mafiot Camorra și a fost colaborator al justiției sub programul de protecţie al martorilor.

Dar se pare că atacul nu ar avea nimic de-a face cu acestea, iar carabinierii iau în calcul traficul de droguri.

Totodată, au apărut informaţii despre alte altercaţii din această vară, în Piazza del Popolo, în care au fost implicaţi tânărul român, dar şi Lettieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel