Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Răsturnare de situație în cazul uciderii Anicăi Panfile: Românca ar fi murit în urma unui joc erotic
WhatsApp
Franco Battaggia, 'regele peștelui', acuzat de uciderea Anicăi Panfile, este în închisoare, după ce magistrații au respins cererea sa de eliberare. Astăzi însă, anchetatorii au efectuat teste pe probe care vor spune cu certitudine dacă tânăra de 31 de ani a consumat droguri înainte de a muri și în ce cantitate, precum și dacă există urme de spermă aparținând lui Battaggia. Între timp, Battaggia și-a schimbat avocații.

Sufocarea Anicăi s-ar fi produs înainte și nu după loviturile pe care femeia de 31 de ani, de origine română, le-a primit la cap și care au contribuit la moartea ei, relevă un raport. Asfixierea relevată de autopsie ar fi făcut parte dintr-un "joc erotic" între ea și Franco Battaggia, un antreprenor în vârstă de 77 de ani din industria pescuitului și proprietar al cunoscutei pescării "El Tiburon" din Spresiano, care a sfârșit în închisoare sub acuzația de omor voluntar.

Cei doi ar fi întreținut relații sexuale după ce au luat una sau mai multe doze de cocaină, dar femeia s-a simțit rău. Rănile de la cap, în special cea de la pometele stâng, ar putea fi încercări ale lui Battaggia, care era sub efectul drogului, de a o face să-și revină. Aceasta ar fi una dintre ipotezele la care lucrează procurorul adjunct Valeria Peruzzo, magistratul care se ocupă de dosarul privind asasinarea Anicăi, al cărei cadavru a fost găsit în dimineața zilei de 21 mai pe malul râului Piave.

Răsturnare de situație în cazul morții Anicăi Panfile: Ar fi murit din cauza unui joc erotic 

 

Faptul că Panfile și Battaggia au avut o relație sexuală pare să fi fost stabilit de anchete, care ar fi scos în evidență modul în care tânăra, mamă a patru copii și rezidentă într-o casă Ater din via Ronchese din Treviso, a avut o relație formată din întâlniri ocazionale cu "regele peștilor". Pentru a risipi orice dubiu cu privire la ceea ce s-a întâmplat în casa bărbatului de 77 de ani, unde Battaggia le-a spus anchetatorilor că a adus-o pe Anica pentru că trebuia să îi dea certificatul necesar pentru declarația de venit.

Astăzi, 16 februarie, procurorul a încredințat sarcina de a efectua o examinare a unor probe prelevate imediat după moartea femeii. Aceste teste au ca scop să afle cu certitudine cantitatea și tipul de droguri pe care ar fi putut să le consume femeia de 31 de ani (raportul final al examenului autopsicologic afirmase deja că Anica avea în organism o cantitate semnificativă de cocaină) și eventualele urme de spermă presupuse a fi ale lui Battaggia. Lichid seminal care fusese deja găsit pe lenjeria intimă a victimei, dar al cărui ADN nu a putut fi identificat din cauza timpului îndelungat petrecut în apă (cadavrul a fost găsit într-o curbă a râului Piave, la Spresiano), care a distrus orice element util pentru urmărirea patrimoniului genetic.

Vezi și: Noi detalii în cazul Anicăi Panfile, românca mamă a patru copii ucisă în Italia. Presupusul asasin, menținut în arest: 'Pericol de evadare'

După ce recursul său a fost respins, Battaggia și-a schimbat avocatul, bazându-se pe expertul criminalist Fabio Crea. Antreprenorul s-a văzut deja cu avocatul său în urmă cu câteva zile și se va întâlni din nou cu acesta în închisoare, lunea viitoare. "Clientul meu", a declarat Crea, "este calm și sigur că nu poate dovedi că nu are nicio legătură cu acuzațiile aduse de procuratură. El este total străin de moartea lui Panfile'.

Pentru 'regele peștelui', în vârstă de 77 de ani, o acuzație de omor din culpă ar putea să se profileze la orizont dacă se va stabili că uciderea lui Anica a fost rezultatul unui joc erotic care s-a sfârșit tragic.

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel