Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Poliţiştii protestează, nemulțumiți că au primit măşti sanitare de culoare roz
WhatsApp
Poliţiştii din Italia au transmis un protest ministrului de Interne din această ţară după ce au primit măşti sanitare FFP2 roz, argumentând că această culoare riscă să le afecteze reputaţia, precum şi "imaginea instituţiei" din care fac parte, informează DPA şi AFP, scrie Agerpres.  

"Nu înţelegem motivul din spatele achiziţionării unor măşti având o culoare care, la prima vedere, pare să fie nepotrivită pentru administraţia noastră", a declarat secretarul general al Sindicatului autonom al poliţiştilor italieni (SAP), Stefano Paoloni, într-o scrisoare adresată şefului Poliţiei Naţionale din Italia, publicată pe site-ul său oficial.

De asemenea, acesta a adăugat că "această achiziţie este enigmatică". În plus, el a criticat "dispozitivele de protecţie care au o culoare excentrică în raport cu uniforma şi care riscă să aducă atingere imaginii instituţiei".

Stefano Paoloni a cerut ca pe viitor "măştile sanitare să aibă o culoare diferită (alb, albastru, bleu sau negru) şi, în orice caz, să fie conforme cu uniformele" poliţiştilor italieni. 

 

Poliţiştii din Italia protestează după ce au primit măşti sanitare de culoare roz



În plus, acelaşi sindicat a adăugat, într-o notă citată de presa din Italia, că intervenţia sa "nu s-a născut dintr-o prejudecată faţă de această culoare (roz - n.r.), ci din faptul că utilizarea uniformei este reglementată prin lege".

Pe Twitter, viceministrul pentru Infrastructură din Italia, politiciana de centru-stânga Teresa Bellanova, a declarat că "respectul faţă de uniformă nu provine din culorile sale, ci din comportamentul şi munca depusă de bărbaţii şi femeile care poartă această uniformă".

Potrivit sindicatului SAP, o organizaţie care numără aproximativ 20.000 de membri, aproape o cincime din totalul poliţiştilor din Italia, măştile sanitare roz au fost distribuite în oraşele Pavia, Varese, Ferrara - din nordul ţării - şi din oraşul sicilian Siracuza din sudul ţării.

După aproape doi ani de la începutul pandemiei de COVID-19, "pare dificil de imaginat că ar trebui să mai existe dificultăţi de aprovizionare, privind dispozitive de protecţie individuală potrivite", au subliniat reprezentanţii sindicatului italian, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel