Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Polițiștii au găsit vinovații în cazul fetiței de zece ani care a murit după o provocare pe Tik Tok
WhatsApp
Poliţia italiană a deschis joi o anchetă asupra unei celebrităţi pe social media din Sicilia, după moartea unei fetiţe care participa la o provocare numită "blackout challenge" pe aplicaţia video TikTok, informează DPA. 

Vedeta, o femeie din Siracuza, şi un bărbat sunt cercetaţi pentru realizarea unor filmuleţe pentru această provocare de pe TikTok, în care participanţii îşi blochează respiraţia, filmându-se cu smartphone-urile pentru a posta online.

Femeia are sute de mii de urmăritori, iar cuplul ar putea fi găsit vinovat de incitare la sinucidere pentru încurajarea fanilor de a imita un act care le pune viaţa în pericol, a precizat poliţia. Potrivit acesteia, ei şi-au acoperit feţele cu bandă adezivă, inclusiv gurile şi nasurile, pentru a nu putea respira. Femeia a realizat mai multe videoclipuri asemănătoare pentru a-şi spori numărul de urmăritori, a descoperit poliţia în timpul anchetei.

Poliţia a clasificat înregistrarea drept deosebit de periculoasă pentru minori şi a ordonat scoaterea acesteia de pe TikTok şi confiscarea contului femeii.

Ancheta a fost deschisă după ce o fetiţă de 10 ani din Palermo s-a sufocat cu o curea cu puţin peste o săptămână în urmă, participând la această provocare. Micuţa a fost dusă la spital, însă nu a putut fi salvată.

Autoritatea italiană pentru protecţia datelor, un organism parlamentar, a cerut ca TikTok să suspende imediat conturile la care nu a putut fi verificată vârsta utilizatorului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel