Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Poliția a închis un "Call center" fals care vindea droguri în Umbria. Afacerea era estimată la 3 milioane de euro
WhatsApp
Polițiștii au pus capăt unei organizații înființațe în Albania, un fel de serviciu de "call center" care, la primirea solicitării telefonice din partea angajatului de serviciu, contacta urmăritorul din Italia pentru livrarea materială a dozelor, furnizând informații privind ora, locul , cantitatea și contravaloarea care trebuiau ridicate.
Tentativă de jaf la o tarabă de piadine, martorul alertează poliția. Hoțul a fost arestat după ce a atacat polițiștii

Investigațiile au documentat peste 500 de vânzări de droguri finalizate prin aceste modalități, în care au fost angajați concetățeni albanezi, în calitate de muncitori, care au sosit în provincia Perugia cu intenția de a rămâne pe teritoriul național, la dispoziția asociației, pentru cele trei luni permise de viză. turistice și, la sfârșitul perioadei, să se întoarcă în țara de origine.

Un circuit de droguri de 3 milioane de euro, zdrobit în Umbria, Italia de carabinierii de la Compagnia di Assisi în cadrul unei anchete care a implicat mai multe părți ale regiunii, dar și Lazio.

Blitzul a început vineri dimineață, cu militarii care au executat un ordin de aplicare a măsurilor de precauție emis de judecătorul de instrucție din Perugia. Douăzeci de persoane sunt cercetate pentru asociere infracțională vizând traficul de droguri, dintre care însă doar 6 au fost depistate până în acest moment.

 

11 kg de cocaină confiscate

 

În timpul anchetei, militarii au confiscat peste 20.000 de euro în numerar și au reușit să intercepteze două încărcături de cocaină, una de 6 kg din Germania și alta de 5 kg în disponibilitatea unuia dintre suspecți din Assisi, care, vândute cu amănuntul, ar fi obținut un profit de peste 3 milioane de euro.

 

Trafic de droguri, 6 din cele 20 de măsuri preventive aplicate

 

Dintre măsurile asigurătorii, una se referă la o arestare în închisoare (un cetățean albanez restricționat la Perugia), patru la arest la domiciliu (deocamdată doar o româncă și un italian), patru sunt aresta'i la domiciliu în municipiul de reședință cu prezentare zilnică la poliția judiciară și, în sfârșit, 11 sunt interdicții de ședere în Umbria (doar una executată).

Operațiunea a fost condusă de Compania de carabinieri din Assisi, cu sprijinul departamentelor militare competente pentru teritoriu din locurile de execuție (provinciile Perugia, Terni și Roma) și al personalului Unității de carabinieri Doge din Florența.

 

Investigațiile au fost lansate în 2019, în parteneriat cu sediul în Albania

 

Activitățile de investigație - reconstruiește procurorul perugian condus de Raffaele Cantone - fuseseră demarate în iunie 2019, în urma controlului unui tânăr consumator de cocaină. Acesta a raportat militarilor că a cumpărat doza de la un bărbat de naționalitate albaneză al cărui număr de telefon l-a furnizat.

Evoluțiile ulterioare au permis carabinierilor din Assisi să dobândească indicii serioase despre existența unei asociații, care opera în principal în Perugia, formată din bărbați și femei din Albania. Asociația se ocupa cu traficul, deținerea și vânzarea de cocaină.

 

Percheziții în străinătate pentru ceilalți arestați

 

Prin procedurile avute în vedere, vor fi extinse căutările în străinătate și pentru ceilalți 14 beneficiari ai dispoziției, printre care o româncă, 12 cetățeni albanezi și un bărbat de naționalitate egipteană, care în prezent sunt de negăsit.

În același context investigativ, militarii, delegați de Parchetul General, au efectuat diverse percheziții locale și domiciliare în locațiile identificate ca baze de gestiune și trafic de droguri, găsind și confiscând materiale susceptibile de a fi potrivite pentru ambalare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel