Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Patron român, acuzat că exploata muncitori africani. Vecinii au crezut că erau hoţi în depozitul său şi au sunat la poliţie
WhatsApp
Raid al carabinierilor într-o clădire utilizată pentru depozitarea paleților și prelucrarea lemnului în Verano Brianza. Cinci oameni de origine africană au fost descoperiţi  de agenţi în condiții sanitare precare. Au fost descoperiţi după ce vecinii au crezut că are loc un jaf în depozit, potrivit seietrenta.com şi tg24.sky.it.
sursa foto: seietrenta.com

Proprietarul depozitului din Verano Brianza (Monza), un cetățean român în vârstă de 49 de ani, cu domiciliul în Legnano (Milano), a fost denunțat pentru exploatarea muncitorilor, după un control al carabinierilor care au descoperit cinci muncitori străini în interiorul structurii, imigranți ilegali, forțați să lucreze și să trăiască în condiții sanitare precare.

Agenţii au descoperit patru malaysieni și un cetăţean congolez, cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani, care lucrau fără acte.

Între zidurile prăbușite şi un nor gros de praf, carabinierii au identificat zona folosită ca loc de dormit pentru muncitorii necalificați. 

La finalul tuturor anchetelor, românul a fost sesizat pentru încălcarea dreptului muncii (art. 22 din decretul legislativ 286/1998) și exploatarea muncii (art. 603 bis din codul penal). Sediul operațional al companiei a fost închis.

În următoarele câteva zile, sunt planificate controale suplimentare împreună cu autoritatea sanitară și cu implicarea specialiștilor carabinierilor din Unitatea de inspecție a muncii din Milano.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel