Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O româncă fără adăpost a IMPRESIONAT locuitorii unei comune. Mobilizare exemplară pentru a-i gasi un loc să doarmă
WhatsApp
Cazul unei românce fără adăpost din Italia a impresionat locuitorii din localitatea Mombretto di Mediglia (provincia Milano). Oamenii au sărit în ajutorul său, iar femeia a fost cazată într-un centru social. 

O româncă în vârstă de 39 de ani care dormea ​​pe stradă în Mombretto di Mediglia, în provincia Milano. Cetățenii, serviciile sociale ale primăriei din localitate și cei de la Caritas i-au sărit în ajutor.

"La început a refuzat ajutorul nostru, dar apoi a acceptat să fie găzduită la un centru de cazare din Milano", relatează publicația 7 Giorni.

Comunitatea din Mombretto s-a mobilizat pentru a o ajuta pe femeia care de câteva zile dormea ​​pe stradă, la Mediglia, între bar și oficiul poștal, înfășurată în niște pături pe care le purta cu ajutorul unui cărucior.

Oamenii au fost impresionați de cazul româncei

 

Potrivit sursei citate, oamenii nu au trecut nepăsători pe lângă ea. Unii dintre ei, împreună cu voluntarii de la Caritas s-au apropiat încercând să-și dea seama dacă se simțea bine, după care administrația publică locală s-a mobilizat pentru a-i oferi asistență prin intermediul serviciilor sociale.

Cu ajutorul carabinierilor și al unui traducător a fost posibil să se înțeleagă vârsta și naționalitatea femeii, care a spus că nu are pe nimeni în Italia, ci doar unele rude plecate în Spania.

Carabinierii au reușit să o identifice datorită cardului unei structuri din Milano unde conaționala noastră mergea din când în când pentru asistență. După ce au încercat fără succes s-o convingă să meargă într-un centru social, femeia a acceptat în cele din urmă să fie găzduită la un centru special din Milano.

Vă invităm să intrați pe grupul de WhatsApp dedicat știrilor din Italia. Acesta poate fi accesat intrând pe linkul de mai jos:

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG?fbclid=IwAR0bSGmyo-TnkFU3kwrcEZ5Q2PBu9nt0g9Hb6gff4N-d6EBZ5vuB5Jkp4sI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel