Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O îngrijitoare abia sosită la muncă a fost internată cu coronavirus. Medicii nu știu când s-a infectat
WhatsApp
O badantă din Republica Moldova a fost testată pozitiv la noul coronavirus, la doar patru zile după ce s-a întors să lucreze în Italia. 
Foto ILUSTRATIV

Femeia s-a întors pentru a lucra ca îngrijitoare, însă după două zile a făcut febră și s-a simțit rău, relatează publicația Padova Oggi.

Doctorul Daniele Donato, directorul spitalului din Padova, a confirmat informația: "Era sosită în oraș de patru zile. După două, a acuzat febră și a mers la Urgență unde a fost testată pozitiv la coronavirus. A fost a fost imediat internată la secția de boli infecțioase".

Femeia a călătorit într-un microbuz cu alte 11 persoane

Cazul ridică problema celor care se întorc sa lucreze în Italia în această perioadă, mai ales în contextul în care au fost ridicate toate măsurile impuse în ce privește deplasarea. Întrebarea pe care și-o pun acum autoritățile este dacă femeia a contractat în Republica Moldova virusul și apoi l-a adus în Italia, sau s-a infectat la sosire.

"Având în vedere perioada de incubație, se poate presupune, dar nu cu siguranță, că s-a infectat în Moldova. Am luat imediat legătura cu toate persoanele cu care a intrat în contact aici, la Padova, cu bătrâna pe care o îngrijește și cu fiii acesteia", a spus dr. Donato.

De asemenea, reprezentanții spitalului italian au anunțat consulatul Republicii Moldova și au activat protocolul pentru a găsi cele 11 persoane, plus șoferul, care erau prezente în microbuzul cu care îngrijitoarea a călătorit.

Directorul spitalului din Padova atrage atenție că toți cei care intră în Italia trebuie să respecte măsurile de prevenire împotriva noului tip de coronavirus, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise.

badanta infectata coronavirus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel